files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Strelec Trusa, Iuventa s dvoma titulmi, Michalovčania na olympiáde, skorý návrat diváka

Rok 2021 bol pre michalovský šport opäť úspešný a dalo by sa povedať, že aj historický. Historický v tom, že hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce získali v najvyššej Extralige bronzovú medailu, čo je historická medaila pre michalovský hokej. Hokejisti sa tak zaradili k hádzanárkam a hádzanárom, ktorí získali medaile už predtým.

Úspešné boli aj hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce, ktoré získali trinásty slovenský titul, z toho jedenásty v rade a v nadnárodnej súťaži skončili na druhom mieste. Už menej sa darilo michalovským futbalistom. Tí dokonca bojovali o holú prvoligovú kožu. Ani v poslednom kole nemali istotu a ani to nemali vo vlastných rukách. Nakoniec sa im po výhre 4:0 v Nitre podarilo posunúť na desiate miesto a vyhnúť sa nielen vypadnutiu, ale aj baráži o Fortuna ligu. Ako bude pre michalovské top tímy vyzerať šport v roku dvojok? Zahrali sme sa na Sibylu a rozhodli sme sa predniesť naše veštby ich úspešnosti.

Skorý návrat diváka

Prvá veštba sa netýka iba michalovského športu, ale celkovo slovenského. Tomu momentálne najviac ubližuje koronavírus a s ním spojené opatrenia. Na Slovensku sú spojené aj so zákazom diváckej účasti na hromadných podujatiach. Športovci tak musia hrať od novembra už minulého roka bez prítomnosti divákov. Predpovedáme, že sa to rýchlo zmení a už v januári budú môcť aspoň v obmedzenom počte prísť diváci na športové podujatia. Bude to v režime OP, teda očkovaní a prekonaní. Kluby si tak aspoň trochu finančne pomôžu a vydýchnu po veľmi náročnom roku 2021.

Plné tribúny samozrejme hneď neuvidíme, no divák sa na ne vráti.

Hokejisti na medailu nesiahnu, Regenda na olympiádu

Zopakovať úspech z predošlej sezóny je vždy ťažké a presvedčia sa o tom aj hokejisti Dukly Ingema. Tí si síce podľa nás vybojujú účasť v play-off, no na medailu tentoraz nesiahnu. Po základnej časti skončia mimo prvej štvorky a prvé kolo vyraďovacej časti bude pre nich konečnou (kiež by sme sa tak ako minulý rok mýlili...). Predpovedáme ale individuálny úspech. Na olympiáde v Pekingu si totiž podľa nás zahrá útočník Dukly Pavol Regenda. Šance odchovanca michalovského hokeja vzrástli po tom, čo NHL vylúčila štart svojich hráčov pod piatimi kruhmi. Výborne výkony ho posunú aj do konečnej nominácie. Spolu s ním sa na olympiáde predstaví aj kustód Dukly Marek Jenčík.  

 

Zahrajú si o pohárovú Európu

Vlani sme michalovským futbalistom predpovedali nadstavbovú časť o záchranu a mali sme pravdu. Teraz to zmeníme, pretože „žlto-modrých“ vidíme v nadstavbe o titul. Michalovčanom síce patrí po jeseni pred zostávajúcimi troma kolami až ôsme miesto, domáce víťazstvá nad Sereďou a Senicou im ale zaručia účasť v nadstavbe o titul. A ani v nej tentoraz nebudú fackovacím panákom a tuho budú bojovať o vyrovnanie historického maxima, piateho miesta. To napokon aj dosiahnu. A keďže titul a Slovenský pohár vyhrá Slovan Bratislava, hrať sa bude aj baráž o Európsku konferenčnú ligu. V nej už ale Zemplínčania neuspejú a skončia tesne pred bránami pohárovej Európy (takisto, kiež by sme sa mýlili...).

Štrnásty a desiaty titul pre Iuventu

Od roku 2011 sú na slovenskom ženskom hádzanárskom tróne nepretržite hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce. Odpoveď, či získajú dvanásty titul v rade, ktorý by bol pre nich už štrnástym, je pre nás z michalovského šprotu asi najľahšia a znie áno. Zemplínčanky sa potrápia, no získajú aj nadnárodný titul v MOL lige, ktorý by bol ich už deviatym česko-slovenským.  

Dvojciferný strelec v MFK Zemplín

Odkedy sú futbalisti MFK Zemplín Michalovce v najvyššej súťaži, za šesť sezón sa v ich rade nenašiel zatiaľ ani jediný hráč, ktorý by za sezónu nastrieľal desať gólov. Najbližšie k tomu boli Martin Koscelník a Issa Sidibe Modibo, ktorí strelili po osem gólov. Na jar sa to ale môže zmeniť. Šesť gólov v jesennej časti totiž strelil Matej Trusa a keď bude pokračovať vo svojom gólovom apetíte, môže sa mu podariť prekonať túto hranicu a byť prvým Michalovčanov s dvojciferným počtom gólov v jednej sezóne. 

PETER BRENDZA



Uverejnené: 01.01.2022 18:55:54 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.