files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zaujalo nás. Traja tréneri v MFK Zemplín

Trénerské remeslo je vrtkavá robota. Jeden deň ste tu a druhý byť nemusíte. Presvedčili sa o tom aj tréneri v Michalovciach. Počas roka 2021 sa najviac kolísali stoličky vo futbalovom MFK Zemplín. Pevnejšia bola v Iuvente, no a hlavne v závere roka sa kolísala aj v michalovskej Dukle Ingema. Tréneri oboch tímov to na rozdiel od futbalových ustáli. V Michalovciach v roku 2021 menili trénera iba futbalisti a to rovno dvakrát...

Návrat Antona Šoltisa

Michalovský Zemplín tak v nedávno skončenom roku viedli až traja tréneri. Rok začínal Jozef Majoroš, ktorý ale doplatil ne neuspokojivé výsledky. Po domácej prehre 1:2 s FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa vo štvrtom kole nadstavby o záchranu prišlo k jeho odvolaniu. Majoroš bol trénerom Zemplínčanov od novembra 2019, kedy vystriedal Antona Šoltisa. Tomu robil predtým asistenta. S tímom sa mu nakoniec podarilo postúpiť do prvej šestky, v nej obsadil šieste miesto a zahral si baráž o Európsku ligu. Pred sezónou 2020/21 prišlo k veľkej prestavbe kádra, ktorú nakoniec Majoroš neustál.

Jozefa Majoroša vystriedal Anton Šoltis (foto: mfk zemplín - róbert andrejov)

V obrátenom garde

Jeho nástupcom sa paradoxne stal práve Šoltis, ktorého Majoroš menil v roku 2019. Ten si vybral za asistenta Ondreja Dudu staršieho, pri ktorom nastal ďalší paradox. Táto dvojica totiž viedla Michalovčanov aj na jar 2014, no v opačnom garde. Hlavným trénerom bol otec súčasného slovenského reprezentanta, Šoltis bol asistentom. Po siedmych rokoch sa situácia vymenila. Šoltis nakoniec so svojim tímom doplával bo prístavu záchrana. Vo zvyšných šiestich nadstavbových kolách prehral iba vo svojej premiére, v ďalších dueloch družstvo bodovalo, keď dvakrát vyhralo a trikrát remizovali. Michalovčania si siedmu sezónu medzi slovenskou elitou zabezpečili výhrou 4:0 na pôde vypadávajúcej Nitry v desiatom nadstavbovom kole. Po tejto výhre sa dostali na desiate miesto a vyhli sa tak aj baráži, ktorú si zahrala Senica.

Anton Šoltis a Ondrej Duda sa vrátili do Michaloviec spolu po siedmych rokoch.

V lete ďalšia zmena

Letnú prípravu s tímom ale Šoltis nezačal. Nedošlo totiž k dohode medzi ním a klubom, a Michalovčania tak urobili druhú trénerskú zmenu. Novým lodivodom sa stal Miroslav Nemec. Ten mal víťaznú premiéru. Jeho tím zdolal v prvom kole Dunajskú Stredu 4:1. Následne prišli série dobrých aj zlých výsledkov, čo sa prejavilo na konečnom jesennom umiestnení. Michalovčanom patrí ôsma priečka, no so ziskom 23 bodov sú na dostrel prvej šestke. Zrejme to zachránilo stoličku Miroslavovi Nemcovi, ktorý bude pokračovať na lavičke Zemplína aj v jarnej časti.

Miroslav Nemec spolu s asistentom Marekom Ondríkom povedú Zemplínčanov aj v jarnej časti.

Tréneri v MFK Zemplín v roku 2021

Meno trénera Zápasy Výhry Remízy Prehry Body
Jozef Majoroš 8 2 2 4 8
Anton Šoltis 6 2 3 1 9
Miroslav Nemec 19 7 2 10 23

PETER BRENDZA



Uverejnené: 02.01.2022 10:45:02 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.