files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla na úvod roka rozstrieľala Prešov 6:0

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce začali kalendárny rok 2022 hladkým víťazstvom. V stretnutí 48. kola Tipos Extraligy na vlastnom ľade zdolali HC Grotto Prešov po výbornom výkone 6:0 a na svoje konto si tak pripísali druhé víťazstvo v rade. O vysoké michalovské víťazstvo sa pričinilo šesť strelcov – Roman Žitný, Bruno Mráz, Tony Cameranesi, Pavol Regenda, Andrej Kukuča a Peter Galamboš. Zverenci trénera Tomeka Valtonena odohrajú na svojom ľade aj nasledujúci zápas, keď na Troch kráľov, vo štvrtok šiesteho januára o 17.30 hod. privítajú HC Košice.

Východniarske derby prinieslo v úvode svižný hokej. Aktívnejší boli domáci. Tých nakoplo úvodné vylúčenie Jánosa Vaša. Presilovku síce nevyužili, no po nej boli lepším tímom. Prestáli vylúčenie Pavlina a po jeho návrate na ľad gólovo udreli. V deviatej minúte sa pred bránkou najlepšiu zorientoval Roman Žitný, ktorý v páde otvoril skóre duelu. Hostia mohli odpovedať Jakubom Žilkom, ktorý dostal puk až pred Vošvrdu, prestrelil však bránku. Zanedlho prišiel druhý michalovský trest. Bokroš nahadzoval puk pred bránu a Bruno Mráz ho tečoval do siete. V trinástej minúte už bolo 3:0, po tom, čo spomedzi kruhov presne mieril Cameranesi. To ešte nebolo z michalovskej strany všetko. Ešte totiž dvakrát zvonila žŕdka a to po Stripaiovej a Kukučovej strele...

V šatni hosťujúceho tímu bolo zrejme poriadne rušno, keďže do druhej tretiny vstúpil úplne odlišný tím. Prešovčania vyrovnali hru, viac sa tlačili do zakončenia aj pred bránku. Svoju aktivitu v gól mohli pretaviť pri vylúčení Lužu, ktoré ale Michalovčania aj za pomoci brankára Vošvrdu prežili bez ujmy. Podobne mohli udrieť aj oni, keď bol vylúčený Jakub Źilka a takisto aj v 35. minúte, keď boli naraz vylúčení Žilka s Michnáčom. Dvojminútovú presilovku využili domáci presne po minúte, keď sa pred bránkou najlepšie zorientoval Pavol Regenda a dopravil puk do siete. V samom závere sa ešte brankár Bespalcov vyznamenal pri strelách Mráza a Keränena. 

Michalovčania držali opraty zápasu pevne v rukách aj v tretej časti. Hostí prakticky nepúšťali do šancí a tí síce viackrát obliehali bránu Tomáša Vošvrdu, no bez želaného efektu. V 44. minúte strelili domáci svoj piaty gól, keď sa presadil Andrej Kukuča. Ten definitívne vyhnal Bespalova z prešovskej brány, kde ho nahradil Petrík. Ani on si čisté konto neudržal. Minútu pred koncom ho totiž prekonal Peter Galamboš. V samom záver si ešte Matej Bača vyšliapol na Tomáša Nauša, za čo dostal päťminútový trest, plus trest do konca zápasu.

HK Dukla Ingema Michalovce - HC Grotto Prešov 6:0 (3:0, 1:0, 2:0)
Góly: 9. Žitný (Stripai, Cameranesi), 11. Mráz (Bokroš, Cameranesi), 13. Cameranesi (Regenda, Mráz), 36. Regenda (Cameranesi, Pavlin) pres/2, 44. Kukuča (Buc), 59. Galamboš (Keränen, Pavlin).
Vylúčení: 3:5, navyše Bača (Michalovce) 5+DKZ napadnutie hlavy a krku.  Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Štefik, Jobbágy - Knižka, Bogdaň. Bez divákov.
HK DUKLA INGEMA: Vošvrda - Stripai, Bokroš, Macejko, Pavlin, Suja, Luža, Gajdoš, Bača - Mráz, Cameranesi, Regenda - Keränen, Galamboš, Erkinjuntti - Kukuča, Buc, Žitný - Hajnik, Lačný.
HC GROTTO: Bespalcov (44. Petrík) - Lalík, Rajnohoa, Ružička, Fekiač, Glažkov, O. Turan, Ťavoda - A. Nauš, Čacho, Welyčka - Michnáč, Vas, Sýkora - Lialka, Šimun, Žilka - T. Nauš, Zagrapan, Klíma.



Uverejnené: 04.01.2022 20:25:24
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.