files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prešovčania odišli s kanárom, Vošvrdova odmena skončila v rukách kustódov

Ako na Nový rok, tak po celý rok. V michalovskej Dukle Ingema veria, že toto novoročné prianie či porekadlo môže platiť. Michalovčania v závere roka konečne pretrhli nepriaznivú osemzápasovú sériu bez víťazstva a toto ich poriadne pokropilo. V prvom zápase roka 2022 vynulovali nebezpečný Prešov, ktorý zdolali po asi najlepšom výkone od začiatku sezóny 6:0 a všetci veria, že sú z najhoršieho vonku.

„Ako na Nový rok, tak po celý rok,“ zhodol sa s nami útočník Pavol Regenda, ktorý si proti „koňarom“ okrem gólu pripísal aj dve asistencie. „Máme za sebou dlhú nepriaznivú sériu a je na čase aj zbierať body. Tak ako teraz proti Prešovu musíme hrať v každom zápase a určite budú body na naše konto pribúdať,“ pokračuje Regenda. Michalovčanom oproti tým zápasom, kde sa im výsledkovo nedarilo, padlo do brány prakticky všetko. „Sú aj také zápasy, niekedy vám to padne, niekedy nie,“ dodáva michalovský útočník s reprezentačnou formou.

Zemplínčania začali východoslovenské derby výborne. Prakticky všetko im vychádzalo, vytvárali si jednu šancu za druhou a už v prvej tretiny tri z nich premenili na góly. Tie pridávali aj vo zvyšných tretinách a keď k tomu pripočítame výborného brankára Vošvrdu a dobrú defenzívnu robotu, výsledkom bol pre prešovských „koňarov“ tenisový kanár 6:0. „Odohrali sme dobrý zápas od prvej minúty, až do samého záveru,“ rozhovoril sa asistent trénera Juraj Faith. „Myslím, že sme boli aktívnejším mužstvom. V podstate sme rozhodli už v prvej tretine. Cez prestávku sme však hráčov nabádali, že Prešovčania rovnako prvú tretinu prehrali 0:3 aj predtým v Košiciach a potom skoro vyrovnali. Nabádali sme hráčov, aby boli ďalej aktívni, aby súpera napádali, čo sa aj stalo,“ pokračuje Juraj Faith. Ten chválil celé mužstvo, špeciálnu pochvalu si ale zaslúžil zastupujúci kapitán Jakub Suja. Rodený útočník už tretí duel v rade hral v obrane a opäť prakticky bez chyby. „Prechod do obrany zvládol výborne a veľmi nám tým pomohol. Mali sme a stále máme problémy s obrancami a vyzerá to tak, že týmto riešením sme mu aj predĺžili trošku kariéru,“ zložil poklonu 33-ročnému kapitánovi Faith.

Výraznú oporu mali Michalovčania v utorok aj v bráne. Tomáš Vošvrda opäť potvrdil svoje kvality a po jeho príchode Dukla ustavične boduje. Po prehre 1:2 po predĺžení v Košiciach prišli výhry nad Spišskou Novou Vsou a Prešovom. „V klube ma privítali veľmi dobre a ja to chcem oplatiť svojimi výkonmi. Tie výhry nie sú iba moja zásluha. Je to zásluha celého tímu. Ideme od zápasu k zápasu. Ťahali sme šnúru prehier, teraz chceme naštartovať šnúru víťazstiev,“ poznamenal Tomáš Vošvrda, podľa ktorého slov ľahký zápas v utorok Michalovčania nemali. „Prešov má svoju silu. Tá vzrástla návratom Jána Sýkoru a Jánosa Vasa do zostavy. Čakal nás teda nebezpečný protivník. Veľmi mi pomohli aj chlapci, ktorí zblokovali veľa striel, nepúšťali puky na zadnú tyčku a takisto sa pričinili o moje čisté konto.“

Český brankár vychytal v Michalovciach svoje prvé čisté konto a v šatni ho za to čakala odmena. „Dostal som fľašu vína, ktorá ihneď skončila v rukách našich kustódov. Tí sa o nás dôkladne starajú, takže si ju určite zaslúžia,“ smeje sa Vošvrda, podľa ktorého slov dobrá nálada prevláda už aj v šatni. „Už po tom minulom víťazstve som to pocítil. Otočili sme z 0:2 na 4:2 a bola to pre mužstvo obrovská úľava. Nesmieme ale zaspať na vavrínoch. Čakajú nás ďalší silní súperi. Už vo štvrtok Košice a to bude takisto ťažký zápas,“ dodáva český brankár v službách michalovskej Dukly.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 05.01.2022 10:17:02 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.