files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla hlási obrovskú posilu. Prichádza dvojmetrový Kanaďan

Michalovská Dukla Ingema hlási ďalšiu posilu. Oslabené zadné rady by mal spevniť skúsený kanadský obranca Taylor Doherty. Tridsaťročný zadák túto sezónu odštartoval vo Veľkej Británii, kde pôsobil v tíme Nottingham Panthers. Dvestotricentimetrový a stosedem kíl vážiaci rodák z Ontaria bol v roku 2009 draftovaný tímom San Jose Sharks a to v druhom kole z 57. miesta.

Medailista z Česka a Poľska

Doteraz pôsobil prevažne v zámorských súťažiach. Až osem sezón strávil v AHL, kde hrával v tímoch Worchester Sharks, Toronto Marlies a Providence Bruins. Dokopy v nich odohral 257 duelov, v ktorých zaznamenal sedem gólov a 36 asistencií. Bolo to tak až do sezóny 2018/19, kedy prestúpil do českého Liberca. S ním získal striebornú medailu. V Európe hrával aj v tíme Znojma v EBEL lige, minulú sezónu zase strávil v Poľsku v tíme Cracovia Krakow, kde získal takisto striebornú medailu. V tejto sezóne odohral za anglický Nottingham šestnásť duelov, v ktorých zaznamenal štyri asistencie. V roku 2009 si zahral na majstrovstvách sveta do osemnásť rokov, kde skončil na štvrtom mieste.

Osem (desať) legionárov

Taylor Doherty je desiatym legionárom v tíme Dukly Ingema. Fínsky tréner s poľskými koreňmi Tomek Valtonen už má k dispozícii trojicu zahraničných brankárov, svojho krajana Karolusa Kaarlehta, Američana Devina Williamsa a Čecha Tomáša Vošvrdu. V obrane sa spolieha na služby Slovinca Žigu Pavlina a v útoku zase na ďalších svojich krajanoch Janneho Keränena s Antin Erkinjunttim a amerického centra Tonyho Cameranesiho. V kádri je vedený aj Dohertyho krajan Stefan Fournier, ktorý už ale v Michalovciach nie je (jeho koniec v Dukle ešte nebol oficiálne potvrdený). Na listine maródov je ďalší fínsky útočník Mikko Nuutinen. Vzhľadom až na troch brankárov mimo Slovenska a fakt, že hrať môžu iba siedmi hráči spoza hraníc je možné, že niekto v nasledujúcich dňoch z legionárov aj odíde. Vylúčený ale nie je ani ďalší príchod...

PETER BRENDZA



Uverejnené: 07.01.2022 08:33:16 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.