files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskú Duklu opúšťa brankár, ktorý strelil gól

Káder aktuálne tretieho tímu Tipos Extraligy opúšťa fínsky brankár Karolus Kaarlehto.

Dvadsaťštyriročný rodák z Turku, ktorý za Duklu odchytal pätnásť duelov a zaknihoval dokonca aj jeden gól (!), zrejme doplatil na pretlak na tomto poste. Tréner Valtonen má okrem neho k dispozícii aj Čecha Tomáša Vošvrdu a Američana Devina Williamsa. K dispozícii je aj mladý Michal Vojvoda. Kaarlehto sa stal hráčom Michaloviec začiatkom leta. Minulú sezónu dochytal v Liptovskom Mikuláši, kde prišiel z dánskeho Esbjergu. Dánsky tím bol jeho prvým mimo domovskej krajiny.

Kaarlehto mal podľa pôvodných plánov vytvoriť v Michalovciach údernú dvojicu so svojim krajanom Juliusom Pohjanoksom. Ten ale kvôli zraneniu neodchytal ani jeden zápas a sezónu tu celú nedochytá ani Kaarlehto. Po vzájomnej dohode klubu a hráča sa obidve strany dohodli, že hokejová kariéra Karolusa Kaarlehta bude pokračovať inde. V mene klubu ďakujeme Karolusovi za prácu, ktorú pre klub odviedol a želáme mu veľa šťastia,“ píše sa na facebooku klubu.

Aktuálne v kádri michalovskej Dukly oficiálne figuruje deväť legionárov. Okrem Vošvrdu a Williamsa aj slovinský zadák Žiga Pavlin, či kanadský obranca Taylor Doherty, ktorý sa s Michalovcami dohodol na zmluve iba pred niekoľkými dňami. V útoku sa fínsky tréner Tomek Valtonen spolieha aj na svojich krajanov Janneho Keränena a Antiho Erkinjunttiho. Spolu s nimi figuruje v tíme aj americký stredný útočník Tony Cameranesi. V kádri je stále písaný aj kanadský útočník Stefan Fournier, ktorý už ale v Michalovciach nie je (jeho odchod ešte nebol oficiálne potvrdený...) a takisto aj fínsky útočník Mikko Nuutinen, ktorý ale nehrá kvôli zdravotným problémom. Podotýkame, že hrať v jednom zápase môžu siedmi hráči mimo Slovenska.

Peter Brendza



Uverejnené: 10.01.2022 16:38:37 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.