files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Matej Trusa na lane Baníka Ostrava

Michalovský útočník začal prípravu s materským klubom, nie je ale vylúčené, že prestúpi už v zime.

Tak ako sa čakalo, prvé ponuky na útočníka MFK Zemplín Michalovce Mateja Trusa prichádzajú. Dvadsaťjedenročný odchovanec michalovského futbalu si na jeseň dobré meno urobil v lige, kde zaznamenal šesť gólov, ale aj v reprezentácii do 21 rokov. Podľa Denníka Šport sa o neho zaujíma český Baník Ostrava, podľa našich informácii je v hre aj záujem fortunaligovej Žiliny. „Evidujeme niečo okolo neho, zatiaľ je to ale neoficiálne. Žiadna ponuka na klub neprišla,“ poznamenal v pondelok pre Denník Šport spolumajiteľ klubu Ján Sabol, ktorý bol konkrétny aj pri otázke, či ide o klub zo Slovenska, alebo zahraničia. „Ide o Baník Ostrava“.

Rodák z neďalekých Horoviec zrejme bude počas zimného prestupového obdobia horúcim artiklom. „My robíme všetko preto, aby sme ho ešte aspoň na jar udržali,“ reaguje tréner Miroslav Nemec, ktorému by sa zrejme najlepší jesenný strelec nahrádzal ťažko. „Osobne si myslím, že ešte potrebuje tento polrok, aby sa posunul ďalej. Ešte nestrelil taký počet gólov, aký mi sľúbil na začiatku sezóny,“ smeje sa michalovský tréner. Ten ihneď odpovedal aj na otázku, aký bol ich počet. „Sľúbil mi, že ich dá šestnásť, takže ešte má čo robiť. Dať toľko gólov je v jeho možnostiam, ja mu verím,“ pokračuje s úsmevom na perách Miroslav Nemec, takisto bývalý útočník.

Matej Trusa naplno zažiaril počas jesennej časti. V lige strelil šesť gólov, ďalšie pridal aj v reprezentácii, kde sa napríklad na deklasovaní Malty 4:0 podieľal hetrikom. Na jeseň strelil dokopy s ligou, reprezentáciou a Slovnaft cupom štrnásť gólov. „Záujem z klubov určite cítim, nejako to ale neriešim. Veciam nechávam voľný priebeh. Samozrejme, aj by som sa rád posunul, no nie je to iba na mne. Mám platnú zmluvu s Michalovcami, takže začínam prípravu tu,“ zdôraznil michalovský strelec, ktorý má ambície aj keby ostal v Zemplíne. „Čo sa týka tímu, jednoznačne ísť do šestky a čo sa týka mojich gólov, prekonať osem strelených gólov, čo je doterajší michalovský rekord vo Fortuna lige.“ My len dodajme, že osem gólov strelili súčasný slovenský reprezentant Martin Koscelník v sezóne 2017/18 a útočník z Nigeru Issa Sidibe Modibo v sezóne 2019/20.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 11.01.2022 10:23:51 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.