files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

„Neriadená strela“ opustila michalovskú Duklu

Káder michalovskej Dukly Ingema definitívne opúšťa kanadský útočník Stefan Fournier. Ten sa v zostave tímu neobjavuje už od polovice decembra. Dovtedy stihol odohrať pätnásť duelov, v ktorých zaznamenal dva góly a 118 trestných minút, s čím mu stále patrí prvé miesto pri najtrestanejších hráčoch celej Tipos extraligy.

Kariéra 29-ročného rodáka z Quebecu pokračovať na známom mieste. Vrátil sa totiž do tímu Wichita Thunder účinkujúceho v ECHL. V tomto tíme pôsobil Fournier aj v predchádzajúcich troch sezónach. Vyšli mu hlavne posledné dve, v ktorých v 52 zápasoch zaknihoval zhodne po 42 kanadských bodov. V Michalovciach ale dvoma gólmi na svoju produktivitu nenadviazal a skôr sa zviditeľnil trestnými minútami. Fournier za nový klub už odohral aj jeden zápas. Pri výhre 2:1 nad Kansas City Mavericks si pripísal jednu asistenciu a dve trestné minúty.  

Trénerovi Tomekovi Valtonenovi tak nateraz ostalo sedem legionárov. Na brankárskom poste sa striedajú Američan Devin Williams s Čechom Tomášom Vošvrdom, v obrane sú Sloviec Žiga Pavlin a Kanaďan Taylor Doherty, nateraz posledná posila Michalovčanov. V útoku sa fínsky tréner spolieha na svojich krajanov Janneho Keränena s Antim Erkinjunttim, ako aj na amerického stredného útočníka Tonyho Cameranesiho. Okrem Fourniera káder v týchto dňoch opustil aj fínsky brankár Karolus Kaarlehto a v kádri je aj jeho krajan, útočník Mikko Nuutinen, ktorý ale pauzuje od začiatku sezónu kvôli zdravotným problémom. 

PETER BRENDZA



Uverejnené: 12.01.2022 09:39:08 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.