files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovské hľadanie strelca na pokračovanie

Pomerne krátku, len päťtýždňovú prípravu na jarnú časť, odštartovali v pondelok desiateho januára hráči MFK Zemplín Michalovce. Tí už v piatok jedenásteho februára odohrajú prvý jarný duel Fortuna ligy, keď v „šesťbodovom“ zápase privítajú Sereď. Dovtedy by mali odohrať šesť prípravných duelov, zväčša proti tímov z nižších súťaží.   

V kádri trénera Miroslava Nemca chýbali traja hráči – Kvocera, Gallego a Adekuoroye, o ktorých bolo už dlhšie známe, že pri Laborci pokračovať nebudú. Po pondelku sa k ním pripojil štvrtý Jose Casado, ktorý sa síce v Michalovciach objavil, no bola to zároveň aj jeho rozlúčka s klubom. „Určite príde aj niekto nový. Nateraz ale nemáme v kádri žiadneho nového hráča. Na posilách pracujeme,“ referuje tréner Miroslav Nemec, ktorého zverenci majú zatiaľ v pláne v príprave odohrať päť duelov. „Momentálne hľadáme súpera ešte na jeden termín, pretože náš zápas  Liptovským Mikulášom sa asi neuskutoční,“ hovorí Miroslav Nemec.

Čo sa týka kádra, nejaké zmeny ešte môžu nastať aj smerom von. Obrovský záujem je totiž o najlepšieho strelca Zemplínčanov, šesťgólového Mateja Trusu. „My momentálne robíme všetko preto, aby ostal. Ešte potrebujeme tento polrok, aby sa posunul. Verím, že si niečo nechal aj na jarnú časť a dodrží sľub. Sľúbil mi totiž, že strelí šestnásť gólov. Na jeseň dal šesť, má teda čo robiť,“ smeje sa tréner Michalovčanov, ktorý sa ale pripravuje aj na alternatívu, že mu najlepší jesenný strelec bude chýbať. V Michalovciach sa ozberajú po náhrade a jednou z nich by mohol byť aj útočník posledného tímu tabuľky FK Pohronie Miloš Lačný. Ten na jeseň strelil rovnako ako Trusa šesť gólov, z toho dva Michalovčanom. „Miloš je skúsený útočník, ktorého by chcel mať v kádri asi každý. Je však pod zmluvou a my sa obzeráme po mladom hráčov, ktorý vie strieľať góly.“ Práve post útočníka ale nateraz ostáva tým, na ktorom sa chcú v Zemplíne posilniť. „Potrebujeme dostať Trusu pod tlak, aby strieľal viac gólov. Hľadáme teda k nemu ďalšieho útočníka,“ polovážne konštatuje michalovský tréner.

 

Po jesennej časti ôsmy tím fortunaligovej tabuľky nemá najhoršie vyhliadky na to, aby sa po dvoch rokoch predstavil v nadstavbe o titul. Stačí mu k tomu zrejme zvládnuť dva domáce zápasy so Sereďou a Senicou, ďalšími adeptmi na prvú šestku. Paradoxom je, že vonku sa predstaví v základnej časti iba v Žiline, ktorá taktiež bojuje o prvú šestku. Aktuálne majú „Šošoni“ náskok troch bodov na Senicu, tá ma zase o jeden bod viac ako siedma Sereď a ôsme Michalovce. Prehovoriť do boja o šestku bude chcieť aj deviaty Trenčín, ten ale stráca na Michalovce a Sereď tri body, na Senicu štyri a potrebuje tak vyhrať vo všetkých troch zvyšných dueloch. „Potrebujeme získať minimálne šesť bodov, ideál by bol aj viac. Veľa napovie už náš prvý zápas so Sereďou, na ktorý sa musíme dobre pripraviť a dobre ho zvládnuť. Keď sa tak stane, budeme sa sústrediť na tie ďalšie, ktoré nás čakajú,“ uzatvára Miroslav Nemec.

Odštartovali prípravu:
Brankári: Andrij Kožuchar, Benjamín Száraz, Matej Vajs.
Hráči do poľa: Matúš Begala, Filip Vaško, Georgios Neofytidis, Roman Lichvár, Matej Trusa,Martin Kolesár, Sebastián Gembický, Marcel Tancoš, Dimitrios Popovits, Erik Šuľa, Vasileios Ntotis, Zoran Záhradník, Juraj Kotula, Jaroslav Holp, Igor Žofčák, Polydefkis Volanakis, Alejandro Méndez García, Matúš Marcin, Tobias Bujňaček, Wisdom Uda Kanu, Dávid Petrík, Takuto Ošima, Daniel Magda, Brian Peňa Perez-Vico, Jakub Sova, Michal Ranko, Richard Rigo

Prípravné zápasy MFK Zemplín:
Sobota 15. januára o 13.00 hod.: Michalovce – 1. FC Tatran Prešov (III. liga)
Streda 19. januára o 11.00 hod.: Michalovce – FC Košice (II. liga)
Sobota 22. januára: Michalovce – Slavoj Trebišov (II. liga)
Streda 26. januára: Michalovce – ???
Sobota 29. januára o 13.00 hod.: MFK Dukla Banská Bystrica – Michalovce (II. liga)
Sobota 5. februára: Michalovce – FK Humenné (II. liga)

PETER BRENDZA



Uverejnené: 12.01.2022 10:52:51 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.