files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Strelecké trápenie Humenčanov na pokračovanie. Vyrieši problémy skúsený Hvila?

Po dvoch víťazstvách v úvode roka nastupovali hráči HC 19 Humenné do jedného z dvoch šlágrov 31. kola Tipos Slovenskej hokejovej ligy „nažhavení“ konečne zdolať tabuľkového súpera HK Vitar Martin. Neporadilo sa im to však ani na tretí pokus. Martinčania po výhre 3:1 urvali na Zemplíne všetky body a v tabuľke sa dotiahli na druhú Skalicu. Humenčania naopak klesli mimo prvej štvorky.

V doterajších dvoch konfrontáciách dominovali Martinčania, a tak to bolo aj v stredu pri Laborci, kde vyhrali po druhýkrát v tejto sezóne. Humenčanom nevyšiel úvod zápasu. V prvej tretine inkasovali z hokejok Murčeka s Novákom a hoci Dominik Šimčák v tretej tretine vykresal iskierku nádeje, tú zmaril presilovkovým gólom päť minút pred koncom Matej Dírer. „Tie dva góly v prvej tretine asi rozhodli,“ rozhovoril sa brankár HK Vitar Vladimír Glosár. Ten podal proti svojmu bývalému klubu opäť spoľahlivý výkon. „Sme radi za toto víťazstvo, už tretie s Humenným. Asi je to súper, ktorý nám sedí. Na druhej strane, s takými Topoľčanmi nevieme vyhrať. Asi aj mne tento súper sedí viac, keďže som tu chytal aj v minulej sezóne,“ pokračuje Glosár, ktorý do šatne vypísal odmenu za výhru nad svojim bývalým klubom. „Niečo som aj vypísal, ale na druhej strane, nebolo čisté konto, takže až tak platiť nebudem musieť,“ smeje sa Vladimír Glosár.

Zatiaľ, čo Martinčania sa týmto víťazstvom vyšvihlo až k druhej Skalici, Humenčania padli o jednu priečku na piate miesto. „Nezačali sme vôbec zle. Súper ale skóroval prakticky z prvej strely na bránku, čo nás dosť zrazilo dole. Od tohto momentu sme hrali ustráchane, báli sme sa niečo urobiť.  Všade sme boli o krok pozadu, prehrali sme každý súboj pri mantineli. Skrátka, niečo nám chýbalo,“ uviedol k zápasu asistent trénera HC 19 Ivan Boržík. Humenčania opäť raz doplatili na to, že dávajú málo gólov. „Neviem si vysvetliť, čím to je. Stále sa trápime v koncovke, pritom v tíme máme hráčov, ktorí góly vedia dávať. Hráčov nabádame, aby strieľali aj z nepripravených pozícii, aby clonili pred bránkou, aby sa snažili puky tečovať. Hráči si ale stále myslia, že góly platia len do prázdnej brány...,“ pokračuje k streleckému trápeniu Ivan Boržík.

Trň z päty by mohla vytiahnuť Humenčanov nová posila, útočník Lukáš Hvila. Už štyridsaťročný forvard nedávno skončil vo francúzskom Briancone a do konca sezóny sa upísal práve najvýchodnejšiemu tímu z prvej ligy. „Je to skúsený hráč a nám skúsenosti chýbajú. Preto takúto posilu do zostavy určite vítame,“ zdôraznil Boržík, na ktorého zverencov teraz čaká dvojzápas u súperov. V piatok sa predstavia v Žiari nad Hronom a v nedeľu v Leviciach. „Ide o súperov, ktorí sú v tabuľke pod nami, no nesmieme sa na to pozerať. Už musíme prelomiť tú streleckú smolu a začať strieľať góly. Bez nich totiž nevyhráte. Verím, že opäť potvrdíme, že v tejto sezóne sa nám vonku darí a nejaké body si domov prinesieme. To, že sme v tabuľke teraz spadli na piate miesto, neberieme tragicky. Odstupy veľké nie sú a ešte sa hrá o veľa bodov. Je tam dosť tímov, ktoré chcú ísť vyššie, liga je vyrovnaná. Naším cieľom bude udržať sa čo najvyššie a ísť do play-off z čo najlepšej pozície,“ dodal na záver asistent trénera HC 19.  

HC 19 Humenné - HK Vitar Martin 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)
Góly: 49. Šimčák (Havrila, Ivanov) – 8. Murček, 19. I. Novák (Lavička), 55. Dírer (Dvořák).
Vylúčení: 4:3. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Jobbágy, Hriško - Homola, Beniač. Divákov: 161.
HC 19: Krasanovský (od 21. min. Rabčan) – Novota, Ivanov, Mat. Chovan, Jacko, Pichnarčík, Kaščák, A. Markuš, Kiss – Solomončak, Šimčák, Veličkin – Horvát, Krajňák, Borov – Havrila, D. Markuš, Milý – Macko, Khismatullin, Farkaš.
HK VITAR: Glosár – Charvát, Dvořák, Lavička, Pacalaj, Nátny, Burzík, Thomka, A. Bartoš – Tiainen, Murček, Paulíny – Toma, Dírer, Poliaček – I. Novák, Huhtela, Fafrák – Juščák, Babka, Ďurina.



Uverejnené: 13.01.2022 09:55:45
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.