files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cieľom víkendu je návrat na prvé miesto

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce minulý víkend opätovne vstúpili do kolotoča nadnárodnej MOL ligy. Výhrou 23:18 na pôde nováčika súťaže Házená Kynžvart síce získali dôležité dva body, no výkonom nepresvedčili. 

„Zápas v Kynžvarte bol dobrý z toho, že nám ukázal pravdivé zrkadlo a situáciu, v akej sme. Pre mňa to bolo skôr rozčarovanie, ako sklamanie. Už je to ale týždeň, takže mierne pominulo. Mohli sme túto situáciu začať okamžite riešiť. Dievčatá pristúpili k tréningom veľmi dobre. Nebolo ale veľa času dohnať tieto nedostatky, popracovali sme však na niektorých veciach, takže som zvedavý, ako to bude počas nasledujúceho víkendu, kedy nás čaká dvojzápas v Hodoníne a Stupave,“ poznamenal tréner MŠK Iuventa Jan Beňadik.

Michalovčanky cez víkend opäť cestujú vonku a to rovno na dva zápasy. Okrem sobotňajšieho duelu štrnásteho kola v Hodoníne ich totiž čaká v nedeľu aj predohrávka predposledného 25. kola v Stupave. „Tam sme sa to rozhodli predohrať, pretože v tom termíne je aj finále Slovenského pohára,“ reaguje Beňadik, ktorý sa následne venoval obom víkendovým súperom. „Čakajú nás súperi, ktorých by som napríklad s Kynžvartom neporovnával. Očakávam také zápasy, aké si urobíme. Je to všetko o nás. Na druhej strane, aj Hodonín ukázal svoju kvalitu. V Českom pohári postúpil cez silný Olomouc. Musíme k tomu pristúpiť zodpovedne. Treba odohrať dobré zápasy, aby sme sa dobre naladili na budúci víkend, kedy nás čaká domáci šláger s Mostom.“ Pred ním sa môže stať, že Michalovčanky do neho pôjdu buď z prvého miesta, alebo z druhého. Naň klesli po dvoch výhrach Mostu počas minulého víkendu (paradoxne v Hodoníne a Stupave, kde budú hrať tento víkend Michalovčanky). DHK Baník tak momentálne má o jeden bod viac, no aj o jeden odohraný zápas viac. Táto situácia sa môže zmeniť po dvoch výhrach MŠK Iuventa počas víkendu, keďže Most odohrá iba zápas v Chorzówe. „Rozhodne sa určite na palubovke, takže je jedno, či do toho pôjdeme z prvého, alebo druhého miesta. Chceme ale cez víkend dvakrát vyhrať a vrátiť sa na prvú priečku. To bude našim hlavným cieľom spoločne s tým, podať lepší výkon, ako minulý víkend v Kynžvarte,“ dodal tréner Zemplínčaniek, ktorého veľmi teší návrat divákov na tribúnu. Šláger jari si tak v Chemkostav aréne budúcu sobotu môžu vychutnať aj fanúšikovia. 

PETER BRENDZA



Uverejnené: 14.01.2022 11:38:19 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.