files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pavol Regenda v nominácii na olympiádu do Pekingu!

Michalovská Dukla Ingema bude mať zastúpenie na zimných olympijských hráv v Pekingu. Do nominácie trénera Craiga Ramsaya sa totiž zmestil aj útočník Pavol Regenda. Pre odchovanca michalovského hokeja to bude prvý veľký turnaj po majstrovstvách sveta do dvadsať a osemnásť rokov.

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay spolu s generálnym manažérom Miroslavom Šatanom a jeho asistentom Otom Haščákom uzavreli 25-členný nominačný zoznam na XXIV. zimné olympijské hry v Pekingu. Tvorí ho šesť hokejistov z KHL, deväť z českej extraligy, päť zo slovenskej TIPOS extraligy, dvaja z najvyššej fínskej i švajčiarskej súťaže a jeden zo zámorskej juniorskej ligy WHL. V tíme je aj bývalý útočník Michaloviec Samuel Takáč, ktorý momentálne pôsobí v Slovane Bratislava. „Náš tím je zložený zo starších, skúsenejších hráčov hrajúcich v Európe, ale rovnako aj tých mladších, ktorí sú zosobnením koncepcie pre slovenský národný tím v budúcnosti. Chceli sme im dať príležitosť, aby sa ukázali na takomto veľkom svetovom fóre. V konečnom dôsledku ide o mix hráčov, ktorí hrali na majstrovstvách sveta v Rige a na finálovom turnaji olympijskej kvalifikácie,“ povedal na margo nominačného zoznamu asistent generálneho manažéra pri slovenskej reprezentácii Oto Haščák.

Slovenská hokejová reprezentácia odletí z Viedne do dejiska olympijského fóra v Pekingu 2. februára. Vzhľadom na prísnu covidovú reguláciu by sa mali hráči aj členovia realizačného tímu stretnúť na zraze na Slovensku už pár dní predtým. Podmienky domácej bubliny ani jej štart nateraz definitívne nie sú známe. V dejisku XXIV. zimných olympijských hier v Pekingu odohrajú slovenskí hokejisti tri zápasy v základnej fáze turnaja. Súboje v C-skupine otvoria vo štvrtok 10. februára o 5.10 SEČ na Národnom štadióne v Pekingu duelom proti Fínsku. O deň neskôr o 9.40 SEČ, avšak v inom z dejísk hokejových turnajov – vo Wukesong aréne, nastúpia proti Švédom. V nedeľu 13. februára uzavrú účinkovanie v základnej fáze o 5.10 SEČ zápasom proti Lotyšsku. „Naše ambície musia byť víťazné. Určite chceme postúpiť zo skupiny a ísť čo najďalej. Veríme, že chlapci, ktorých sme nominovali, to dokážu. Rovnako veríme, že nás presvedčia o správnosti ich nominácie,“ dodal asistent generálneho manažéra. Istú účasť vo štvrťfinále budú mať víťazi skupín A, B a C a najlepší tím spomedzi druhých miest. Zvyšných osem účastníkov sa predstaví v kvalifikácii o štvrťfinále, z ktorej vzídu ďalší štyria štvrťfinalisti. Finálový duel je na programe 20. februára o 5.10 SEČ na Národnom štadióne v Pekingu.

Brankári: Patrik Rybár (Dinamo Minsk/KHL), Branislav Konrád (HC Olomouc/ČR), Matej Tomek (HC Kometa Brno/ČR).

Obrancovia: Marek Ďaloga (HC Kometa Brno/ČR), Martin Marinčin (HC Oceláři Třinec/ČR), Peter Čerešňák (HC Plzeň/ČR), Mário Grman (HPK Hämeenlinna/Fín.), Michal Čajkovský (Sibir Novosibirsk/KHL), Martin Gernát (HC Lausanne/Švaj.), Šimon Nemec (HK Nitra), Samuel Kňažko (Seattle Thunderbirds/USA/WHL).

Útočníci: Libor Hudáček (Dinamo Minsk/KHL), Miloš Kelemen (BK Mladá Boleslav/ČR), Michal Krištof (HC Kometa Brno/ČR), Marko Daňo (HC Oceláři Třinec/ČR), Miloš Roman (HC Oceláři Třinec/ČR), Juraj Slafkovský (TPS Turku/Fín.), Tomáš Jurčo (Barys Nur-Sultan/KHL), Peter Cehlárik (Avangard Omsk/KHL), Marek Hrivík (Torpedo Nižnij Novgorod/KHL), Kristián Pospíšil (HC Davos/Švaj.), Samuel Takáč (HC Slovan Bratislava), Pavol Regenda (HK DUKLA Ingema Michalovce), Adrián Holešinský (HK Nitra), Peter Zuzin (HKM Zvolen).

Zdroj: szlh



Uverejnené: 18.01.2022 12:04:14 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.