files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazná šnúra skončila. Dukla prehrala pod Urpínom 1:5

Víťazná séria hokejistov HK Dukla Ingema Michalovce sa skončila na čísle šesť. V zápase 31. kola Tipos Extraligy totiž Michalovčania prehrali na ľade Banskej Bystrice hladko 1:5, keď ich jediný gól zaznamenal až v samom závere Tony Cameranesi. Zverenci trénera Tomeka Valtonena sa najbližšie predstavia na domácom ľade, keď v piatok aj pred televíznymi kamerami RTVS Šport privítajú o 19.30 hod. vo východoslovenskom derby HC Grotto Prešov.

V prvých dvoch vzájomných dueloch týchto súperov padlo iba päť gólov a zo začiatku sa zdalo, že gólové hody neuvidíme ani tentoraz pod Urpínom. V úvode totiž dominovali obrany nad útokmi. Útočníci na oboch stranách sa dostávali do šancí iba sporadicky, a tak im to všetko musel ukázať obranca HC 05 Patrik Bačík, ktorý v jedenástej minúte prenikol stredným pásmom a prudkou strelou otvoril skóre duelu. Michalovčania, ktorí na svojom konte mali šesť výhier v rade, hrali v prvej tretine ustráchane, v ofenzíve takmer nič nevymysleli. V samom závere putoval na trestnú lavicu obranca Doherty a jeho vylúčenie za sedemnásť sekúnd potrestal druhým gólom v michalovskej bráne Peter Melcher, pre ktorého to bol úvodný presný zásah v drese „baranov“.

Domácim vyšiel aj vstup do druhej tretiny. V nej síce najskôr Roman Faith ohrozil Wenningera, boli to ale opäť Bystričania, ktorí skórovali. A opäť v tom bol Peter Melcher, ktorý sa dostal do samostatného úniku a potom, čo „vymiešal“ Vošvrdu, zasunul puk do bránky - 3:0. V polovici tretiny opečiatkoval žŕdku Tomáš Bokroš. V 31.minúte putoval na trestnú lavicu Erkinjuntti. Pri presilovke najskôr tesne minul Melchar, Šoltésova strela z prvej ale už skončila v sieti – 4:0. Michalovčania mohli v závere korigovať po faule Sojku, ale aj inkasovať, keď sa museli brániť pri vylúčení Bokroša. Stav však ostal nezmenený.

Ani v tretej tretine sa obraz hry nezmenil. Michalovčania sa naďalej trápili a definitívne ich dorazil ich bývalý spoluhráč Martin Bdžoch, ktorý v 51. minúte upravil už na hrozivých 5:0. Domáci mohli dokonca navýšiť svoje vedenie, keďže krátko po góle išiel na trestnú lavicu Tomáš Bokroš, šiesty gól však už nepridali. Navyše, prišli aj o čisté konto, keď v presilovke po faule Ďatelinku skóroval Cameranesi, nič to ale nezmenilo na radosti „Baranov“ z cenného víťazstva. 

HC 05 Banská Bystrica - HK Dukla Ingema Michalovce 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)
Góly: 11. Bačík (Melcher, Gabor), 19. Melcher (Lamper, Bubela) pres/1, 25. Melcher (Bačik, Cardwell), 32. Šoltés (Berger, Gabor) pres/1, 52. Bdžoch (Šoltés, Berger) - 58. Cameranesi (Erkinjuntti, Pavlin) pres/1.
Vylúčení: 3:4. Presilovky: 2:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Jobbágy, Žák - Hercog, Bogdaň. Divákov: 673.
HC 05: Wenninger - Bačik, Cardwell, Ďatelinka, Bjorkung, Kostromitin, Crevier Morin, Rákoš, Bdžoch - Šoltés, Berger, Michaud - Jendroľ, Bubela, Lamper - Melcher, Gabor, Vašaš - Bodnár, Sojka, Bača. 
HK DUKLA INGEMA: Vošvrda - Macejko, Pavlin, Suja, Doherty, Mihalik, Bokroš, Luža - Kukuča, Cameranesi, Regenda - Keränen, Galamboš, Galbavý - Faith, Erkinjuntti, Žitný - Mašlonka, Buc, Przygodzki.



Uverejnené: 18.01.2022 19:57:49 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.