files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Do zimnej časti Krajskej futbalovej ligy sa zapojí rekordný počet tímov

V sobotu 22. januára v Trebišove sa po ročnej prestávke uskutoční prvý výkop zimnej časti Krajskej futbalovej ligy. V poradí štvrtý ročník tejto súťaže opäť ponúkne kvalitnú zimnú prípravu hráčom, ktorí pôsobia v tretej až ôsmej lige Východoslovenského futbalového zväzu aj v Oblastných futbalových zväzoch.

„Krajská futbalová liga je dôkazom toho, že pandémia neodradila východniarov od športu, naopak, ešte viac ich motivovala k pohybu. Do štvrtého ročníka tohto výnimočného projektu sa prihlásil rekordný počet tímov, a to až 110, čo o 17 viac ako v úvodnom ročníku. O víťazný pohár zabojujú futbalisti z Oblastných futbalových zväzov aj hráči z Východoslovenského futbalového zväzu. Najdôležitejší je cieľ súťaže, a to zabezpečiť kvalitnú zimnú prípravu, ktorá ich doslova nakopne podávať ešte lepšie výkony. Krajská futbalová liga má v našom kraji svoje meno aj stále miesto, ide o projekt, ktorý spája športovcov, ich trénerov, organizačné tímy, rozhodcov a v neposlednom rade aj východniarov, ktorí im poskytujú fanúšikovské zázemie,“ informoval predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

 

Viac ako 170 zápasov sa odohrá na ihriskách s umelou trávou v Košiciach, Michalovciach, Trebišove, Moldave nad Bodvou či Spišskej Novej Vsi. V rámci Východoslovenského futbalového zväzu sa do súťaže zapojí 46 tímov, z Oblastných futbalových zväzoch je to 64 mužstiev. Zimný pohár predsedu KSK však vo finále zdvihne nad hlavu iba jeden tím. Súboje budú prebiehať do začiatku marca, pričom finále by sa malo konať počas leta. Prvý hvizd píšťalky na slávnostnom výkope si užijú tímy Tušice TNV a Žbince. Podrobný rozpis zápasov nájdu športoví priaznivci na webovej stránke https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/vsfz/spravy/rozlosovanie-zimnej-ligy-kfl-2022/ „Ďakujem župe za vyčlenenie financií na ďalší ročník Krajskej futbalovej ligy, ktorá má medzi klubmi od svojho spustenia veľký ohlas. Veľmi sa teším, že aktuálne opatrenia nám umožňujú súťaž realizovať. Pevne verím, že situácia bude priaznivá a tento ročník dohráme do začatia jarných častí súťaží 2021/2022,“ dodal predseda Východoslovenského futbalového zväzu Richard Havrilla. Aktuálne protipandemické  podmienky dovoľujú, aby boli tribúny zaplnené na 25 percent ich kapacity v prežime OP. Okrem zimnej časti plánuje Košický samosprávny kraj v tomto roku zorganizovať aj Študentskú ligu KFL, prebiehať by mala od apríla do júna. V auguste by sa mal opäť konať aj obľúbený Turnaj neregistrovaných mužstiev.



Uverejnené: 20.01.2022 18:55:40 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.