files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Elmo Aittola do Spišskej Novej Vsi

Dlho bez práce neostal. Bývalý športový manažér HK Dukla Ingema Michalovce Elmo Aittola, ktorý na Zemplíne skončil iba pred týždňom, už má nové pôsobisko. Rodákovi z fínskeho Turku sa asi na Slovensku, konkrétne na východnom zapáčilo, keďže sa tentoraz dohodol na zmluve s ďalším extraligistom, nováčikom súťaže HK Spišská Nová Ves.

Tridsaťdeväťročný Aittola bude v aktuálne šiestom tíme Tipos Extraligy pôsobiť ako asistent trénera, videoanalytik a skaut. Aittola pôsobil v Michalovciach na pozícii športového riaditeľa od leta minulého roka, kedy nahradil po desaťročnom panovaní Petra Tirpáka. Predtým v Michalovciach pôsobil od januára 2021 ako videotechnik.

Elmo Aittola sa môže pochváliť bohatými skúsenosťami najmä z rodnej krajiny, kde v posledných rokoch pracoval v štruktúrach klubu TUTO Hockey na viacerých pozíciách. V tíme na juhu Fínska si vyskúšal funkciu hráčskeho koordinátora, športového manažéra, asistenta trénera či hlavného trénera juniorského družstva. „S Elmom sme boli v kontakte už od minulej sezóny, kedy nám pomohol s príchodom Timiho Lahtinena, ktorý sa stal jedným z rozdielových hráčov na našej ceste za postupom do extraligy. Jeho výborné kontakty a prehľad o hráčoch v zahraničí chceme využiť aj v budúcnosti, a preto som rád, že sme sa dohodli na spolupráci. Elmo pôsobil dlhé roky vo fínskom TUTO Hockey, kde pracoval na rôznych pozíciách, či už ako tréner alebo manažér. Jeho skúsenosti chceme taktiež využiť nielen pri A-mužstve, ale aj pri našej mládeži. Som si istý, že Elmo do klubu prinesie moderné metódy tréningu, ale aj progresívne hokejové myslenie a pomôže nám v budovaní a posúvaní nášho klubu o ďalší stupienok vyššie,“ poznamenal pre facebook HK Spišská Nová Ves generálny manažér klubu Richard Rapáč.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 27.01.2022 08:26:01 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.