files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

HC 19 Humenné s novou posilou. Prichádza ruský obranca Poroshin

Okrem hádzanárok michalovskej Iuventy a hokejistov HK Dukla Ingema Michalovce zastavil COVID-19 v týchto dňoch aj ďalší hokejový tím od Zemplína, prvoligový HC 19 Humenné.

Zverenci trénera Parfionova neodohrali tri zápasy v rade, v ktorých mali privítať Považskú Bystricu, predstaviť sa v Skalici a doma privítať Trnavu. Do zápasového diania sa zapojili až tento piatok pri prehre 1:5 v Žiline, kde ale hrali v značne improvizovanej zostave a takú mali aj v nedeľu v Žiari nad Hronom. „Po zápase v Leviciach pred dvoma týždňami nám volali Levičania, že niekoľko hráčov je pozitívnych na koronavírus. Následne sme celý tím pretestovali aj my a hneď nám niekoľko hráčov odišlo do karantény. Postupne to chytalo ďalších,“ poznamenal prezident humenského HC 19 Peter Ždiňak, podľa ktorého slov chceli Zemplínčania najskôr odložiť aj duel v Žiline, no to sa už nedalo. „Nakoľko už máme veľa dohrávok, v Žiline sme jednoducho hrať museli. Inak by nám hrozilo, že zápasy nestihneme odohrať do konca základnej časti a boli by nám kontumované.“

Humenčania mali v stredu odohrať domáci duel s Dubnicou, no tú takisto kvári koronavírus a preto hrať nebudú. Najbližšie sa predstavia v piatok v Bratislave proti Modrým Krídlam Slovana. Dovtedy by sa mali vrátiť aj ďalší hráči z karantény. „V piatok sa do zostavy vrátil Chovan, v nedeľu Macko. Už v pondelok očakávame na tréningu Borova, Friča, či Lačného. Verím, že do piatku budú všetci zdraví a pripravení bojovať o ďalšie víťazstvá,“ podotkol prezident aktuálne piateho tímu prvej ligy. Ten v posledných týždňoch zabral na hráčskom trhu. Premiéru v humenskom drese si v Žiline odkrútil skúsený 41-ročný útočník Lukáš Hvila a Humenčania majú aj ďalšiu posilu. „Je ňou ruský obranca Rodion Poroshin, ktorý prichádza z českej Dukly Jihlava. Pri posilňovaní sme sa opäť museli obzerať po zahraničnom hráčov, keďže slovenský trh je prázdny. Pracujeme aj na ďalších posilách. Keď sa vyskytne pre nás zaujímavý a dostupný hráč, určite sa ho budeme snažiť angažovať,“ dodáva Peter Ždiňak.

Dvadsaťjedenročný rodák z Moskvy Poroshin naposledy pôsobil v českej prvoligovej Jihlave, kde prišiel v decembri minulého roka. V minulosti hrával v ruských súťažiach MHL a VHL, v ktorej má na svojom konte desať duelov za Voskresensk z minulej sezóny. Okrem neho má v kádri tréner Parfionov ďalších päť legionárov. Ide o poľského obrancu Patryka Wysockého a svojich štyroch krajanov – obrancu Tichona Ivanova, či útočníkov Vladimira Solomončaka, Igora Veličkina a Gadela Ksihmatullina.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 31.01.2022 08:43:57 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.