files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín s prvou posilou, prichádza útočník Yilmaz

Po jesennej časti ôsmy tím najvyššej futbalovej Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce hlási prvú zimnú posilu. Je ňou skúsený 25-ročný rakúsky útočník s tureckými koreňmi Kubilay Yilmaz, ktorý prichádza z konkurenčných Zlatých Moraviec. Opačným smerom putuje stredopoliar Georgios Neofytidis.

Rodák z tureckého mesta Sakarya Yilmaz je odchovancom Rapidu Viedeň. Ešte pred dvadsiatymi narodeninami sa stal hráčom českého Znojma, odkiaľ na začiatku roka 2017 prišiel do Spartaka Trnava. S ním sa stal v sezóne 2017/18 majstrom Slovenska. Po troch rokoch posilnil turecký Malatyaspor. Následne hosťoval v ďalších dvoch tureckých tímoch Boluspoere a Menemespore a v januári 2021 sa pobral do Korony Kielce. V lete posilnil Zlaté Moravce. Yilmaz v najvyššej Fortuna lige v dresoch Trnavy či Zlatých Moraviec odohral dokopy 68 zápasov, v ktorých zaznamenal 15 gólov (všetko za Trnavu). Na jeseň odohral za Zlaté Moravce štrnásť duelov bez gólového zápisu. „Moje prvé pocity z nového prostredia sú veľmi príjemné. Mužstvo aj tréneri ma hneď prijali medzi seba. Síce som žiadneho z chlapcov nepoznal osobne – registroval som ich ako protihráčov, proti ktorým som párkrát nastúpil – ale s viacerými som už stihol zájsť i na kávičku (úsmev). V kabíne panuje výborná atmosféra a dúfam, že sa to bude prenášať aj na ihrisko. Pevne verím, že sa nám podarí dosiahnuť nejaký úspech. O osobných cieľoch nechcem nahlas rozprávať, avšak ten tímový je jasný – postup do hornej šestky,“ povedal pre oficiálnu stránku svojho nového klubu 25-ročný futbalista, ktorého celé meno znie Kubilay Türk Yilmaz.

Nová posila MFK Zemplín (foto: Róbert Andrejov)

Kým Yilmaz do MFK Zemplín z FC ViOn prichádza, Georgios Neofytidis mieri opačným smerom. Grécky defenzívny stredopoliar presne po dvoch rokoch opúšťa Michalovce a sťahuje sa do Zlatých Moraviec. Dvadsaťjedenročný Grék odohral za žlto-modrých počas tohto obdobia 43 ligových stretnutí, v ktorých sa gólovo nepresadil. Neofytydis je už piatym hráčom, ktorý po jeseni opúšťa michalovský celok. Pred ním sa Zemplínčania rozlúčili aj s ďalším stredopoliarom Bankolem Adekuoroyem z Nigérie, španielskym stredopoliarom Josem Casadom, jeho krajanom, útočníkom Pablom Gallegom a ofenzívnym stredopoliarom Milanom Kvocerom. Michalovčania pracujú aj na ďalších posilách. V hre je príchod ešte jedného útočníka, no a na skúšku prišiel aj stredopoliar z Japonska, ktorý by bol druhým hráčom z tejto krajiny v kádri trénera Miroslava Nemca. Od začiatku minulého roka v ňom úspešne pôsobí aj Takuto Ošima. Ďalšia z potenciálnych posíl, brazílsky záložník Guilherme Barbosa Dos Santos Silva bude na jar zrejme hosťovať v druholigovom Trebišove, kde už pôsobil pred troma rokmi.



Uverejnené: 01.02.2022 16:35:57 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.