files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Exkluzívna posila Trebišovčanov: Rišo Šechný ma vkuse otravoval, tak som mu kývol, smeje sa Tomáš Slovák

Patrí k tým hokejistom, ktorí v kariére dosiahli veľa. Bol draftovaný tímom NHL, zahral si v najlepších ligách Európy, získal český, aj slovenský titul. Skúsený 38-ročný obranca Tomáš Slovák teraz prichádza zdvihnúť hokej v Trebišove. Tamojším „oceliarom“ pomohol hneď vo svojom prvom zápase, keď HK Košice aj s jeho troma asistenciami zdolali 13:2.

Paradoxom je, že Tomáš Slovák naposledy pôsobil v Košiciach, „oceliarov“ tak vymenil za ďalších „oceliarov“. „Rišo Šechný ma vkuse otravoval, tak som sa rozhodol prísť na tréning a som tu doteraz,“ smeje sa obranca, ktorý si zahral okrem slovenskej Extraligy aj v českej, v nadnárodnej KHL, zámorskej AHL a najvyššiu súťaž hral aj vo Fínsku, Švédsku, či Nemecku. „Čo sa týka môjho príchodu do Trebišova, prišiel som sem na tréning a sa mi to tu zapáčilo. Nie sme dohodnutí nejako dlhodobo. Uvidíme, čo bude ďalej. Uvidíme, ako sa budem cítiť na ľade a podľa toho sa zariadim. Robím si aj trénerskú licenciu, takže sa uvidí, či budem na ľade, alebo niekde inde,“ pokračuje 38-ročný Tomáš Slovák.

Trebišovskí „oceliari“ odštartovali reštart súťaže na výbornú. V sobotu zdolali na svojom ľade HK Košice 13:2, čím dali jasne najavo, že vysoké ambície nezmarila ani pandemická prestávka. „Môžem potvrdiť, že sa tu na druhú ligu zišiel výborný káder. Je tu viacero skúsených hráčov. Osobne som hral prvýkrát od marca minulého roka, takže mi chvíľu trvalo, kým sa do toho dostanem. Nám veľmi pomohlo to, že sme v závere prvej tretiny trikrát skórovali. Dostali sme sa z pod tlaku a druhá tretina bola z našej strany výborná. V tretej časti sme to už len dohrávali,“ vrátil sa Tomáš Slovák k zápasu, v ktorom zaznamenal tri gólové prihrávky.

V kádri trénera Richarda Šechného patrí medzi najskúsenejších. Brankár Tomáš Halász sa môže spoľahnúť okrem skúsenosti a kvalít Tomáš Slováka aj na Ladislava Hopkoviča, Tomáša Valečka, Daniela Hančáka či Martina Ondreja v obrane, či Igora Halása, Matúša Matisa, Vladimíra Kubusa, Tomáša Stríža a ďalších v ofenzíve. Pre mladých hráčov HK Steel Team je obrovskou školou byť na ľade aj s hráčom, ktorý odohral zápasy v KHL, či AHL a hral v najlepších ligách Európy. „Ako som povedal, káder sa tu poskladal viac ako solídny. Je tu rad skúsených chalanov a takisto aj niekoľko mladíkov. Mojou úlohou je dodať tímu ďalšie skúsenosti. Verím, že to v ďalších zápasoch z mojej strany bude ešte lepšie,“ zdôraznil Tomáš Slovák, na ktorého najbližší víkend čaká v Rimavskej Sobote súboj o prvé miesto východnej skupiny druhej ligy. „Rimavská Sobota má v tabuľke pred nami náskok dvoch bodov, my ale máme o dva odohrané zápasy menej. Čaká nás najťažší súper v lige a dokonca na svojom ľade, kde je ešte silnejší. Nič ľahké to nebude, no stále verím, že skúseností a kvality je u nás dosť, takže sa žiadneho súpera obávať nemusíme,“ dodal na záver Tomáš Slovák.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 02.02.2022 11:20:44 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.