files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prišiel o olympiádu, aj časť sezóny. Mudrák verí, že si ju predĺži čo najdlhšie

Sezóna, akú ešte nezažil. Obranca HK Dukla Ingema Michalovce Dávid Mudrák nevie, či sa má smiať, alebo plakať. Zatiaľ, čo na individuálnej úrovni sa mu darí a v mladom veku iba 20 rokov sa stal v tejto sezóne stabilným členom reprezentačného družstva (bol s výberom Slovenska na Nemeckom aj Švajčiarskom pohári), sezónu mu marí zdravotný stav. Aktuálne pauzuje už druhýkrát, keď má od začiatku decembra problémy s členkom.

Dobrým signálom je, že krátko po začiatku roka už odhodil barly a v stredu sa objavil už aj na tréningu tímu. „Stále ale neviem, kedy budem hrať. Nevedia mi to zatiaľ povedať ani lekári,“ krčí s plecami michalovský zadák, ktorý sa zranil v reprezentácii na Švajčiarskom pohári. „Nastrelili mi členok. Najskôr to mal byť výron, potom potrhané šľachy. Bolo to pre mňa dosť bolestivé, stále ešte aj je. Verím však, že som z najhoršieho vonku. Najskôr sa hovorilo, že to nebude nadlho, ale už sa to naťahuje. Počul som veľa diagnóz. Členok najskôr chceli doktori operovať, potom sa prišlo na to, že ho budeme liečiť konzervatívne. Verím, že už je to za mnou a postupne sa zapojím nielen do tréningu, ale aj do zápasu. Tieto konfrontácie mi totiž veľmi chýbajú,“ pokračuje Dávid Mudrák.

Odchovanec zvolenského hokeja, ktorý si na Nemeckom pohári odkrútil svoju seniorskú reprezentačnú premiéru, pauzoval už na začiatku sezóny, kedy ho taktiež trápil členok. „Ja ani neviem, čo sa so mnou v tejto sezóne deje. Doteraz som nemal skoro žiadne zranenia a teraz dva v priebehu niekoľkých týždňov. Verím, že to je už všetko za mnou a čaká ma ešte dlhá sezóna,“ vyťahuje hore obočie michalovský obranca, ktorý pauzuje už druhýkrát, podobne ako jeho parťák z obrany Vladimír Mihálik. „To dokazuje, že sme nejako spolu prepojený,“ smeje sa Mudrák. Ten prichádza nielen o ligové zápasy, ale prišiel aj o šancu zabojovať o účasť na olympiáde v Pekingu. „Samozrejme, že ma to mrzí, že som o olympiádu ani nemohol zabojovať. Tréneri so mnou počítali, bol som na oboch reprezentačných akciách, takže som bol v ich hľadáčiku. Žiaľ, zranenie to prekazilo. Takto budem držať palce svojim kamarátom len pri televíznej obrazovke,“ podotýka obranca Dukly, ktorú tak pod piatimi kruhmi bude reprezentovať len Pavol Regenda. Mudrák verí, že si to vynahradí dĺžkou sezóny. „Mám obrovskú chuť na zápasy, takže verím v to, že sezóna bude minimálne taká dlhá, ako bola minulý rok. Mužstvo máme dobre poskladané. V decembri sme si prežili horšie obdobie, chlapci na ľade, ja na tribúne. Verím, že všetko zlé je za nami a bude sa nám v play-off dariť,“ dodáva na záver zadák, ktorý prišiel do Michaloviec začiatkom roka 2021. 

PETER BRENDZA (foto: Tomáš Feigl)



Uverejnené: 04.02.2022 10:47:46 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.