files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Sklamanie po reštarte. Michalovskej Dukle chýbal divák i energia

Hokejistom HK Dukla Ingema Michalovce nevyšiel reštart po dvojtýždnovej prestávke zavinenej koronavírusom v ich šatni. Na domácom ľade totiž po slabom výkone podľahli vo východoslovenskom derby Košiciam hladko 1:4 a neodrazili tak nápor „oceliarov“ na ich štvrté miesto v tabuľke. Navyše, výkonom dali zabudnúť na úspešnú šnúru, ktorú ťahali pred koronavírusovou prestávkou.

Michalovčania prakticky od samého úvodu ťahali za kratší koniec. V prvej tretine ich dvakrát gólovo načal ich bývalý spoluhráč Marek Bartánus. Hoci sa Jakubovi Sujovi podarilo v druhej tretine gólovo odpovedať, na jej konci strelili góly Michal Chovan so Šedivým a bolo po zápase. „Určite nie sme spokojní,“ rozhovoril sa strelec jediného michalovského gólu Jakub Suja. „Predstavovali sme si to inak. Boli sme málo dôrazní pred bránkou a to zrejme rozhodlo o našej prehre. Prvá tretina nám vôbec nevyšla. Dvakrát sme inkasovali a súperovi to určite pridalo na sebavedomí. Škoda tej druhej tretiny, keď sme po kontaktnom góle mali šance aj na vyrovnanie. Keby bolo 2:2 je zápas úplne iný. Súper ale dal viac gólov a vyhral zaslúžene,“ pokračuje Jakub Suja.

Michalovčania opäť museli hrať pred prázdnymi tribúnami. Je to dôsledok trestu, ktorý dostali od disciplinárnej komisie za udalosti po zápase so Spišskou Novou Vsou. „Určite by sa nám hralo ľahšie, keby tu diváci boli. Po našom góle by tu všetko „hučalo“ a pridalo by nám to na sebavedomí. Všetci sa už tešíme na nedeľu, kedy už konečne príde na tribúnu aj fanúšik,“ poznamenal Suja, ktorý sa nechcel vyhovárať ani na pauzu zapríčinenú koronavírusom. „Pauzu mal aj súper a zrejme sa s tým vysporiadal lepšie. Samozrejme, že nás to trochu ovplyvnilo, že sme netrénovali, no také isté podmienky mal aj súper.“

Zemplínčania si v piatok odpykali dvojzápasový trest s prázdnymi tribúnami. Na najbližšie zápasy už divák na tribúnu bude môcť. Prvýkrát sa tak stane už v nedeľu, kedy o 16.00 hod. privítajú Zvolen. „Čaká nás ďalší veľmi ťažký zápas. Musíme sa poučiť z tých chýb, čo sme urobili. Všetci sme si vedomí, čo sme si prežili v decembri, kedy sme ťahali šnúru prehier. Určite nechceme do toho spadnúť zase. V sobotu si niečo povieme k zápasu s Košicami a v nedeľu pôjdeme do toho naplno, aby sme zabodovali,“ podotýka Jakub Suja. Skúsený útočník, ktorý momentálne zaskakuje v obrane verí, že k tomu pomôžu Michalovčanom aj diváci. Tí po dvojzápasovom treste môžu opäť na tribúnu v obmedzenom režime (OP), keď môžu zaplniť maximálne 25 percent kapacity štadióna. „Verím, že tak ako podporia oni nás, podporíme aj my ich dobrým výkonom,“ dodal na záver Jakub Suja.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 05.02.2022 10:06:15 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.