files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvá prehra hádzanárok MŠK Iuventa

Aj po prvej februárovej sobote platí, že v nadnárodnej lige hádzanárok MOL lige nevyhrali hráčky MŠK Iuventa Michalovce okrem nováčikov súťaže len na palubovke HC DAC Dunajská Streda. Michalovčanky k tomu mali v spomenutú sobotu tretí pokus, opäť ale prehrali, keď po dramatickom priebehu podľahli DAC-u 26:27. Mimochodom, ide o prvú prehru Michalovčaniek v tejto sezóne. Spolu s neporaziteľnosťou prišli aj o pozíciu lídra tabuľky.

Od úvodu duelu (ktorého zákulisná vojna sa rozohrala už vo štvrtok pozoruhodnou výmenou rozhodcovskej dvojice...) sa na Žitnom ostrove hrala vyrovnaná partia, v ktorej mali viackrát navrch domáce hráčky. Tie mali výborný vstup do zápasu, ako aj úsek v druhom polčase, ktorý de facto rozhodol o ich víťazstve. „Priebeh celého duelu bol vyrovnaný, a tak ako sme o gól prehrali, mohli sme aj o gól vyhrať. Súper mal síce dobrý vstup do zápasu, v druhej polovici polčasu sme ale vyrovnali hru, aj skóre. Bolo to ako na húpačke. Mali sme šance strhnúť duel na svoju stranu, žiaľ, nedokázali sme zápas dostať pod kontrolu. DAC si vypracoval náskok a v závere si ho už krvopotne ustrážil,“ poznamenal k zápasu tréner MŠK Iuventa Jan Beňadik. „V závere sme sa síce snažili aspoň vyrovnať, jasne sa však ukázalo, že takéto zápasy sa pod kontrolu v posledných minútach nedostávajú. Domáce sme síce dostali pod tlak, skóre sme však už neotočili. Cesta k úspechu v takýchto dueloch vedie tak, keď budeme efektívnejší v prvých štyridsiatich piatich minútach,“ dodal k prvej prehre Iuventy v tejto sezóne jej tréner.

Michalovčanky vstupovali do šlágra sedemnásteho kola MOL ligy síce pokropené troma víťazstvami u súpera v roku 2022, no aj dvojtýždňovou pauzou zapríčinenou koronavírusom v ich šatni. Dunajská Streda bola zase vo „švungu“, keď v lige ťahala sériu deviatich víťazstiev v rade a navyše aj postúpila do štvrťfinále Európskeho pohára. Michalovský tréner sa nevyhováral na korona pauzu, ale... „Určite nám to pred šlágrom nepomohlo. Naznačil som to aj hneď po zápase. Som o tom presvedčený, že každý ďalší zápas budeme hrať lepšie a lepšie. Teraz nebola individuálna forma našich top hráčok na najlepšej úrovni. Každým týždňom, každým zápasom sa to ale určite bude zlepšovať. Dievčatám som ani nemal čo po zápase vyčítať. Išli na dno svojich súčasných možností. Za daných okolností nám to však v Dunajskej Strede na body nestačilo,“ dodal na záver Jan Beňadik.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 06.02.2022 15:09:35 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.