files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

S divákmi na štadióne prišiel aj zlepšený výkon. Góly som si nechával pre nich, hovorí Roman Žitný

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce ukázali počas víkendu dve tváre. Najskôr tú horšiu v piatkovom domácom zápase s Košicami, ktorým po nemastnom -neslanom výkone podľahli hladko 1:4. Zverenci trénera Tomeka Valtonena si ale všetko vynahradili v nedeľu, kedy po diametrálne odlišnom výkone pokorili majstra zo Zvolena, ktorého zdolali 4:2 a prestrihli mu tak šnúru siedmych víťazstiev v rade.

Michalovčania vstúpili do duelu s majstrom ako vymenení. Boli aktívnejší, vypracovávali si jednu šancu za druhou a odmenou pre nich bol strelený gól Andreja Kukuču. „Myslím si, že to bol veľmi dôležitý moment zápasu. Síce súper potom vyrovnal, no stále sme boli aktívni a za to sme boli odmenení ďalšími gólmi,“ zdôraznil strelec prvého michalovského gólu, na ktorého nadviazal druhým a tretím presným zásahom Dukly Roman Žitný. „Víťazstvo nás samozrejme všetkých teší. Vedeli sme, že to ľahké nebude. Zvolen bol rozbehnutý, vyhral sedem zápasov v rade, čo nie je málo. My sme ale potrebovali zvíťaziť, čo sa nám podarilo. Bolo to aj o tom, kto spraví menej chýb. Svoje šance sme využili a máme tak dôležité víťazstvo,“ nadviazal na Kukučové slová Roman Žitný.

Ten sa v poslednej dobe strelecky trápil. Góly si ponechal až na zápas, kedy boli diváci na tribúne. „Nechával som si to pre nich, keď už budú na štadióne,“ smeje sa michalovský dvojgólolvý strelec a už vážnejšie dodáva. „Samozrejme, že sme radi, že konečne mohli byť na tribúne. V piatok z našej strany nebol ideálny. V šatni sme si museli niečo k tomu povedať. Povedali sme si, čo treba spraviť preto, aby sme Zvolen zdolali. Som rád, že sme to do bodky splnili.“  Radosť z víťazstva nad majstrom neskrýval ani asistent trénera Juraj Faith. Ešte viac ho tešil výkon, ktorým jeho zverenci dali zabudnúť na posledné tri zápasy, v ktorých očakávaný výkon nepodali.  „Nebolo to iba proti Košiciam. Bolo to už v Banskej Bystrici, či doma s Prešovom pred korona prestávkou. Boli sme si vedomí, že pri sile súpera musíme podať diametrálne odlišný výkon ako to bolo v posledných troch zápasoch. Teraz musím chlapcov pochváliť. Bolo to o niečom inom, ako v tých posledných troch zápasoch. Boli sme v hre, boli sme silní na puku. Hlavne prvá tretina bola z našej strany dominantná. Bolo veľmi dôležité, že sme v úvode tretej časti strelili tretí gól. Aj keď súper strelil kontaktný gól, sme radi, že tri body ostali doma. Tento zápas sme potrebovali nielen pre body, ale aj pre zlepšený výkon,“ poznamenal michalovský lodivod.

Juraj Faith netajil, že po zápase s Košicami sa v šatni aj niečo povedalo. „Po každom takomto zápase si treba niečo v šatni povedať. Ako som ale povedal, nebolo to iba zo zápasu s Košicami. Už sa to ťahalo od Banskej Bystrice. Tam sme odohrali zlý zápas, doma s Prešovom sme brali tri body len preto, že súper bol od nás slabší. Nehrali sme dobre, s Košicami detto. Som rád, že teraz sme sa aj herne vrátili tam, kde by sme chceli byť,“ pokračuje Juraj Faith, ktorého potešil aj návrat diváka na tribúnu. Michalovčania totiž v posledných dvoch domácich dueloch pykali zatvoreným štadiónom za incident po zápase so Spišskou Novou Vsou. S návratom diváka na štadión prišiel aj zlepšený výkon. „Každému mužstvu pomáha to, keď je divák na štadióne. Ja osobne som sa už veľakrát vyjadril, že som rád, že pred prázdnymi tribúnami hrať nemusím. Nie je to jednoduché, no je to pre hráčov živobytie, tak si musia zvyknúť,“ dodal na záver Juraj Faith. 

PETER BRENDZA



Uverejnené: 07.02.2022 09:44:07 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.