files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pašeráci pašovali cigarety dronom

Hliadka Oddelenia hraničnej kontroly (OHK) PZ Vyšné Nemecké zaznamenala zvuk neznámeho lietajúceho prostriedku, ktorý sa presúval od vonkajšej hranice s Ukrajinou smerom do nášho vnútrozemia. Letiaci objekt (pravdepodobne dron) sledovali termokamerou. O rípade píše polícia na svojom facebooku. 

Počas pozorovania dronu zaznamenali zastavenie objektu vo vzduchu, pričom došlo k vypusteniu balíka, ktorý objekt prevážal. Zvuk dopadu vypusteného balíka bol evidentný, preto sa policajti presunuli do úseku dopadu balíka v smere na obec Husák, okres Sobrance. Pozorovaním terénu spozorovali z lesa vychádzajúce dve osoby, ktoré smerovali ku neďalekému rodinnému domu. Po policajnej výzve jedna z osôb odhodila balík, ktorý niesla v ruke. Osoby pri zadržaní nekládli odpor, uposlúchli výzvu, zastavili sa, dali ruky za chrbát a ľahli si na zem. Išlo o Slovákov. 

Na mieste ich zadržania policajti zaistili tri balíky o veľkosti cca 25 x 25 cm obalené čiernou fóliou a previazané bielym motúzom. Bolo v ňom uložených 45 kartónov a 6 krabičiek cigariet zn. JIN LING bez kontrolnej známky na označenie tovaru, spolu 9.120 ks. Štvrtý balík zaistili policajti pri prehľadávaní úseku nasledujúci deň. Balík sa zachytil o konáre stromu a roztrhol sa. Bolo v ňom  uložených 14 kartónov a 4 krabičky, spolu 2.880 ks, cigariet zn. JIN LING bez kontrolných známok na označenie tovaru. "V balíkoch sa spolu nachádzalo sa v ňom 12.000 ks (60 kartónov) cigariet zn. JIN LING bez kontrolnej známky na označenie tovaru. Únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov bol príslušníkmi colného úradu vyčíslený na sumu 1 491,62 eur," píše sa na faceboku polície.



Uverejnené: 07.02.2022 16:43:59 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.