files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Do poslednej fázy prípravy s troma posilami

V piatkovom meraní síl medzi futbalistami MFK Zemplín Michalovce a FK Humenné išlo obom oveľa. Michalovčania absolvovali vo víťaznom zápase (1:0) generálku na jarnú časť, ktorú odštartujú v piatok doma so Sereďou, cieľom Humenčanov bolo okúsiť silu prvoligistu bojujúceho o prvú šestku.

„Myslím si, že sme odohrali veľmi dobrý zápas, proti kvalitnému súperovi. Zápas mal tempo, mal nasadenie. Ukázal, že Michalovce sú niekde inde. Takisto však ukázal, že sme nesklamali a boli sme prvoligistovi vyrovnaným súperom,“ zhodnotil piatkový duel tréner FK Humenné Jozef Škrlík, ktorý so svojimi zverencami odštartoval zimnú prípravu v pondelok desiateho januára. „Trávime ju v domácich podmienkach. Hrali sme už štyri prípravné zápasy. Som strašne rád, že zatiaľ sa nám vyhýbajú zranenia a taktiež, že sa nám vyhýba koronavírus. Aj preto prípravu hodnotím kladne,“ pokračuje humenský tréner.

Káder po jesennej časti piateho tímu druholigovej tabuľky rozšírili v zime zatiaľ urastený útočník Dušan Pinc prichádzajúci na hosťovanie z Plzne, juhokórejský stredopoliar Hwan Yong Song a defenzívny stredopoliar Denis Jančo. Naopak, na hosťovanie do Trebišova odišiel Roland Černák, Prešova Ján Hatok, no a hosťovanie z Bardejova skončilo Jurajovi Kucovi. „Čo sa týka novicov, najskôr sme ich mali na skúške, kde ukázali snahu a nasadenie. Až samotná súťaž však ukáže, akým budú pre náš tím prínosom,“ zdôrazňuje humenský lodivod, ktorého zverenci do začiatku ligy odohrajú ešte tri prípravné zápasy. Ich súpermi budú Tatran Prešov, Slavoj Trebišov a generálku odohrajú proti Bardejovu. „Samotnú prípravu už budeme ladiť aj na prvé ligové stretnutie.  Čo sa týka ligovej súťaže, cieľom bude minimálne udržať si miesto v prvej päťke. Postupové ciele nemáme, chceme ale hrať o najvyššie priečky a hrať atraktívny futbal, taký aký sme hrali na jeseň,“ dodáva na záver Jozef Škrlík.  

PETER BRENDZA



Uverejnené: 07.02.2022 19:53:39 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.