files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Druhou posilou MFK Zemplín brankár Matej Vajs

Po jesennej časti ôsmy tím najvyššej futbalovej Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce hlási druhú zimnú posilu. Po tom, čo sa dohodol s rakúskym útočníkom s tureckými koreňmi Kubilayom Yilmazom podpísal kontrakt do konca sezóny aj s brankárom Matejom Vajsom. Bez piatich centimetrov dvojmetrový golman doplní dvojica Benjamín Száraz – Andrij Kožuchar, ktorí chytali v jesennej časti.

Dvadsaťjedenročný brankár naposledy chytal v škótskom FC Clyde, kde skončil v máji tohto roku. V jeseni sa pripravoval s michalovským celkom, teraz v zime si definitívne vybojoval zmluvu. Do klubu som sa dostal vďaka svojmu manažérovi, ktorý sa pozná s trénerom Nemcom. Takisto ja som sa z pôsobenia v Senici poznal s jeho asistentom Ondríkom, ktorý bol v tom čase šéftrénerom mládeže v senickom klube. Prišiel som sa ukázať a asi som ich zaujal, keď si ma ponechali v kádri,“ poznamenal pre stránku najvýchodnejšieho fortunaligistu Matej Vajs.

S futbalom začínal v rodnom meste pod Urpínom, odkiaľ ako 14-ročný zamieril do už spomenutej Senice. Záhorie opustil po troch rokoch, keď si ho vyhliadla Žilina. S MŠK vyhral v sezóne 2017/18 dorasteneckú ligu U19, vďaka čomu si zachytal aj v mládežníckej Lige majstrov (nastúpil na jeden zápas proti francúzskemu Montpellieru). Pod Dubňom pobudol tri sezóny a za B-mužstvo „šošonov“ odchytal 5 duelov v II. lige, čo bola jeho prvá skúsenosť so seniorským futbalom. Do metropoly Zemplína prichádza plný odhodlania a s jasnými ambíciami. „Chcem bojovať o post jednotky a odchytať čo najviac zápasov. Budem sa snažiť na každom tréningu vydať zo seba všetko, aby som presvedčil trénerov o svojich kvalitách. Mám kvalitnú konkurenciu, čo ma tiež posúva vpred. Verím, že sa najprv dobre rozchytám na farme v Sobranciach a potom dostanem šancu aj v prvej lige,“ načrtol svoje ciele Matej, ktorý sa v Michalovciach zatiaľ cíti veľmi dobre. „Našiel som tu fajn ľudí v klube a hlavne skvelý kolektív, čo je vo futbale veľmi dôležité. Som tu veľmi spokojný.“

Zdroj: mfk zemplín (foto: róbert andrejov)



Uverejnené: 07.02.2022 21:04:08 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.