files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa späť na víťaznú vlnu

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce sa po prvej prehre v sezóne oklepali a cez víkend sa znova vrátili na víťaznú vlnu. Pomohlo im k tomu síce trošku utrápené, no aj napriek tomu desaťgólové víťazstvo 39:29 nad Zlínom.

Michalovčanky držali vo svojom prvom domácom zápase v roku 2022 až na nevydarený úvod opraty zápasu vo svojich rukách. Na začiatku druhého dejstva sa dostali do desaťgólového vedenia a to si udržali až do konca. „Na úvod treba povedať, že sme si tak trochu splnili povinnosť,“ rozhovoril sa michalovský lodivod Jan Beňadik. „Získali sme dva povinné body, ktoré sa od nás čakali. Až na úvod sme mali duel pod kontrolou. Čo sa týka kvality zápasu, najvyššia asi nebola. Naším cieľom nebolo len víťazstvo. Chceli sme do zápasu zapojiť aj naše mladé dievčatá, dorastenky, ktoré na jeseň odohrali iba päť zápasov. Potrebujeme, aby boli vyťažené viac,“ pokračuje Beňadik, ktorý okrem trénerského postu zastáva aj funkciu športového riaditeľa klubu.

V zápase proti Zlínu zabrala tradičná strelkyňa, osemgólová Ivana Godečová a takisto aj sedemgólová Dana Abildová. Stredná spojka z Kazachstanu, ktorá do Michaloviec prišla pred štartom jarnej časti sa tak pomaly v tíme udomácňuje. „Je vidno, že sa dostáva do tempa. Aj v zápase v Dunajskej Strede ukázala, že má kvalitu. Nie je to taký typický strelec, no dokáže dávať góly. Ide o hráčku, ktorá nerobí často chyby a také v tomto čase potrebujeme,“ povedal Beňadik na margo svojej najnovšej posily v kádri. Michalovčanky sa tak vrátili na víťaznú vlnu. O ďalšie dve víťazstvá zabojujú v stredu a vo štvrtok za riekou Morava, kde ich čakajú súboje v Prahe proti Slavii a v Plzni. „Pôjde o klasický dvojzápas, v ktorom potrebujeme hráčky rovnomerne vyťažiť. Tentoraz nebudeme mať k dispozícii dorastenky, ktoré v nedeľu čaká dvojzápas v Partizánskom a Šali, takže im chceme dať cez týždeň voľno. Pôjdeme tam s osvedčenou zostavou a všetci veríme, že sa späť vrátime so štyrmi bodmi,“ dodal Jan Beňadik.  

PETER BRENDZA (foto: róbert andrejov)



Uverejnené: 13.02.2022 18:32:15 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.