files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zaskočia Slováci favorizovaných Fínov? Valtonen im verí!

Hokejové Slovensko znova povstalo. Po dvanástich rokoch si reprezentanti s dvojkrížom na prsiach zahrajú o olympijskú medailu. Zverenci trénera Craiga Ramsaya zdolali v stredu ráno nášho času vo štvrťfinále olympijského turnaja v čínskom Pekingu USA 3:2 po samostatných nájazdoch a po druhýkrát v histórii postúpili medzi štyroch najlepších.

Pred dvanástimi rokmi to nakoniec s medailou nevyšlo, keď Slováci prehrali v semifinále s Kanadou (2:3), ako aj v zápase o tretie miesto s Fínskom (3:5). A práve Fíni, ktorých na vrcholnom podujatí nezdolali od roku 2004, budú ich semifinálovými súpermi. „Osobne očakávam zaujímavý zápas. Ak mám povedať pravdu, som nadšený z toho, že sa oba tieto tímy dostali do semifinále a v ňom si zahrajú proti sebe,“ poznamenal pre náš portál fínsky tréner HK Dukla Ingema Michalovce Tomek Valtonen, ktorý Zemplínčanov vedie od novembra 2020 a vo vlaňajšej sezóne ich doviedol k historickým bronzovým medailám. V odpovedi, komu fandí nás bývalý tréner Jokeritu Helsinki, Sport, poľského Noweho Targu, reprezentácie tejto krajiny, či švédskej Mory alebo nemeckého Ravensburgu prekvapil. „Fínsko je mojím obľúbencom, no fandím Slovensku. Výsledok je predpokladať na takejto úrovni ťažké. Ja ale verím, že Slováci vyhrajú,“ zdôraznil Fín s poľskými koreňmi.

Slovensko v Pekingu reprezentujú aj piati hráči, ktorí hrávajú v najvyššej slovenskej extralige. Jedným z nich je aj hráč Dukly Michalovce Pavol Regenda. Dvadsaťdvaročný rodák z Michaloviec bývajúci v neďalekej dedinke Hažín obklopenej Zemplínskou šíravou si na turnaji zatiaľ počína viac ako dobre. Hráva vo štvrtom útoku s gólovo produktívnym Jurajom Slafkovským a bojovníkom Milošom Romanom. V doterajšom priebehu turnaja zaznamenal dve asistencie. „Hrá svoju hru a myslím si, že zatiaľ je to z jeho strany dobrý turnaj. Je to miestny chalan, člen nášho tímu a určite by sme na neho už teraz mali byť hrdí. Dúfam, že si dobrú formu prinesie aj potom do klubu, v ktorom hlavne v poslednom čase odvádzal výbornú robotu,“ podotkol na margo svojho zverenca Tomek Valtonen. My len dodajme, že v kádri trénera Ramsaya je aj útočník Samuel Takáč, ktorý v minulej sezóne takisto pôsobil v Michalovciach. Slováci si v semifinále zmerajú sily v piatok ráno o 5.10 hod. nášho času s Fínmi, ktorí ich v základnej skupine zdolali 6:2. Mimochodom, až traja semifinalisti sú z našej C. skupiny, z ktorej medzi štyroch najlepších postúpilo aj Švédsko. To v druhom semifinále nastúpi proti Rusom. Podarí sa Slovákom aj s Michalovčanom Pavlom Regendom získať historické medaily? Jedna v spojitosti s Michalovcami už je na svete. V drese americkej ženskej reprezentácie totiž striebro získala Dani Cameranesi, sestra elitného centra michalovskej Dukly Ingema. Bude druhým Pavol Regenda?

PETER BRENDZA



Uverejnené: 17.02.2022 12:09:50 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.