files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pavol Regenda: Fínov hádžeme za hlavu, chceme sa pobiť o bronz

Po semifinálovej bitke s Fínskom (0:2) je slovenským hokejistom len ťažké niečo vyčítať. Bojovali, dreli, fínsky betónový múr však neprerazili. Do olympijského finále sa pozrie ich súper a Slováci budú hrať o 3. miesto.

Slovenský tím dobre vedel, čo ho v semifinále čaká. Fínsku pascu v strednom pásme si vyskúšal už v prvom súboji na turnaji, vtedy prehral 2:6. Slováci tušili, že budú musieť trpezlivo čakať na svoju šancu a skôr budú dobýjať fínske obranné pásmo. Fíni v závere už hrali na výsledok a len vyhadzovali puky. Po stretnutí sálalo z očí slovenských hokejistov veľké sklamanie. „Neodohrali sme zlý zápas, ale nedopadol podľa našich predstáv. Urobili sme jednu chybu, z ktorej nám dali Fíni gól. Druhý už bol potom do prázdnej bránky. Dali sme do zápasu všetko, každý bojoval na doraz,“ hovoril útočník Dukly Ingema Michalovce Pavol Regenda.

Pred stretnutím boli Fíni favoritmi. Napokon to bol vyrovnaný duel. Slovenský tím hral výborne, vyrovnal sa súperom v rýchlosti i v ďalších herných činnostiach. Suomi nepúšťal ani k ich veľkej zbrani, prečísleniam po získaní puku v strednom pásme. Aj preto je veľká škoda, že sa mu nepodarilo skórovať. „Fíni sú známi bránením stredného pásma, ktoré prehusťujú. Veľmi ťažko sa dostáva do ich obranného pásma. Museli sme len nahadzovať puky za ich obrannú päticu, oni ich za bránkou zbierali. Cez modrú čiaru sa len veľmi ťažko prechádzalo. Všetko podriadili obrane a podarilo sa im nedostať gól,“ povedal 22-ročný Zemplínčan, ktorého výkony na olympijskom ľade sú veľkým prekvapením. Následne porovnal aj dva vzájomné zápasy s Fínmi v Pekingu: „Boli úplne rozdielne. V prvom sme hrali inak ako teraz, keď už sa hralo o veľa. Pred vyše týždňom sme sa spoznávali, snažili sa zohrať, oťukať. Teraz sme už hrali oveľa lepšie, len nám chýbal gól.“ V slovenskej šatni bolo počas prestávok rušno. Tréneri dodávali hráčom nové sily. Hokejisti si medzi sebou neustále opakovali, že Fínov môžu zdolať. Mužstvo išlo za jedným cieľom. „Neustále sme si opakovali, že máme na nich, sme lepší tím a chceme vyhrať. Škoda, že sa to dnes napokon nepodarilo,“ uviedol Pavol Regenda.

Šanca na zisk historickej medaily

Slovensko má stále šancu na zisk historickej medaily. Rovnako ako vo Vancouveri 2010 bude hrať o olympijský bronz. Pred dvanástimi rokmi hralo proti Fínom, ktorých herný štýl slovenským tímom nesedí. V Pekingu nastúpia proti „zbornej“ Ruského olympijského výboru alebo proti Švédom. Meno súpera sa dozvedia až neskôr. „Dnes potrebujeme predovšetkým dobre zregenerovať. S trénermi si ešte preberieme tento zápas a potom ho už hodíme za hlavu, aby sme sa dokázali pripraviť na duel o 3. miesto. Šanca získať bronzovú medailu je veľká, chceme sa o ňu pobiť,“ dodal Pavol Regenda.

Zdroj: Peter Pašuth: www.olympic.sk



Uverejnené: 18.02.2022 09:54:13 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.