files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Regendu po bronze zo ZOH zaujíma play-off s Michalovcami, budúcnosť vyrieši neskôr

Pavol Regenda dal gólom do prázdnej švédskej bránky na 4:0 v zápase o 3. miesto symbolickú bodku za bronzovou jazdou hokejovej reprezentácie v Pekingu. Od ceremoniálu medailu stále nosí so sebou, bojí sa ju nechať v izbe v Olympijskej dedine. Z očí ju pustí, až keď mu bude visieť doma v Hažíne v špeciálnej vitríne.  Hokejista Dukly Ingema Michalovce priznal, že so spoluhráčmi boli po stretnutí o 3. miesto dlho spolu, dobre sa zabavili a medailu v rámci možností aj oslávili.

Olympijská dedina veľa možnosti na veľké oslavy neponúka, mimo nej sa športovci nemôžu v Pekingu dostať. Celý hokejový tím sa podľa Pavla Regendu teší z toho, čo sa mu podarilo dosiahnuť. „V kabíne po zápase bolo veselo. Museli sme už tradične počkať na posledných z nás, ktorí ešte poskytovali rozhovory médiám. Potom sme sa začali radovať, kričali sme, skákali. Buchlo aj nejaké to šampanské, trénera sme, ako to už býva zvykom, obliali aj iontovým nápojom. Postupne nám dochádzalo, čo sme dosiahli. V rámci možností sme si oslavy užili, aj keď v bubline je oslavovať náročné,“ popísal atmosféru 22-ročný útočník. Po víťaznom zápase so Švédskom telefóny hráčov pípali prakticky až do skorého nedeľného rána. Správy im prichádzali z rôznych strán. V dobe sociálnych sietí sa hráči na chvíľu stali aj nepísanými influencermi, keďže mnohí fanúšikovia ich označili vo svojich radostných komentároch. Hokejisti strávili v Pekingu necelé tri týždne. Počas nich veľa možností opustiť Olympijskú dedinu nemali. Neustále sa pohybovali v bubline. Poznali predovšetkým hokejovú šatňu, štadión. Občas sa dostali aj na iné športoviská. „Vytvorila sa z nás počas tohto obdobia veľmi dobrá partia. Každý jeden z nás si užil olympijskú atmosféru a medaila je odmena za tie náročné týždne tu v Pekingu,“ povedal Pavol Regenda.

Foto: SOŠV/ČOV

Meno hráča z Tipos extraligy v nominácii prekvapilo viacerých. Výkonmi na olympijskom ľade však ukázal, že jeho zaradenie do výberu bola oprávnené. Neúnavne drel, bojoval, v prvých zápasoch pripravoval pozície pre Juraja Slafkovského. Chodil na oslabenia, v závere turnaja si zahral aj v presilovkách. Bol síce vo štvrtom útoku, ale na ľade sa objavoval pravidelne. Aktívnym korčuľovaním robil súperom veľké problémy. „Pred turnajom som mal aj trocha stres a obavy. Vnútorne som si hovoril, že mám na to, budem s najlepšími stíhať. Chcel som robiť jednoduché veci. Napokon to fungovalo. Stres zo mňa opadol po prvom striedaní. Išiel som do každého zápasu naplno, snažil som sa hrať čo najlepšie od začiatku do konca. Môžem byť spokojný,“ skonštatoval Pavol Regenda.

Budúcnosť až po sezóne

Výkonmi si hokejista, ktorý sa cez Spišskú Novú Ves, Trenčín, Linköping, Väjö, Jokerit Helsinki a Kiekko Vantaa vrátil v lete 2020 späť do Michaloviec, dostal do hľadáčika viacerých mužstiev. Skauti si meno Zemplínčana viackrát vo svojich zápisníkoch významne podčiarkli. Spomína sa aj zámorie či ruská Kontinentálna hokejová liga, jeho herný štýl by sa hodil aj mužstvám zo severu Európy. Leto bude mať rušné. Budúcnosť Pavla Regendu je otvorená, riešiť sa však bude až po sezóne. „Nemám to vo svojich rukách, bude to záležitosť agenda. Momentálne som v Michalovciach, som hráč Dukly Ingema a mám pred sebou play-off. To je teraz dôležité,“ dodal Pavol Regenda.

Peter Pašuth (www.olympic.sk)



Uverejnené: 21.02.2022 08:46:47 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.