files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazná otočka na Spiši

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v nedeľu na horúcom ľade nováčika zo Spišskej Novej Vsi, kde predtým padli majster HKM Zvolen a takisto aj jeho najväčší vyzývateľ v boji o prvú priečku Slovan Bratislava.

Dlho to vyzeralo na to, že na Spiši padne aj lanský bronzový medailista, ktorý však v poslednej päťminútovke troma gólmi Keränena otočil z 0:1 na 3:1 a domov si tak doniesol tri cenné body. Michalovčania opäť raz potvrdili, že sa im so Spišiakmi darí. Veď uspeli už v 20 zápase v rade... „Dlho sme boli bez gólu. V podstate až do samého záveru. Myslím si, že sme odohrali dobrý zápas. Od jeho začiatku sme boli aktívni. Neboli sme pasívnym mužstvom. Boli momenty, keď boli aktívnejší oni, boli momenty, keď sme boli aktívnejší my. Domáci skórovali ako prví, my sme rýchlo dali gól takisto, nebol však uznaný. Ani po ňom sme nepoľavili. Vrátilo sa nám to na záver dvoma gólmi a tretím do prázdnej bránky. Na Spiši sa ľahko nevyhráva a preto sme spokojní, že sme získali tri cenné body,“ povedal po stretnutí asistent trénera Dukly Ingema Juraj Faith.

Zatiaľ, čo v nedeľu ráno nášho času zažiarili zlatými olympijskými medailami hokejisti Fínska, v nedeľu podvečer kraľoval na ľade Spišskej Novej Vsi ich krajan, michalovský útočník Janne Keränen. Tridsaťštyriročný rodák z Nurmijärvi najskôr v 56. minúte v presilovke vyrovnal, potom bol úspešný aj pri trestnom strieľaní, no a svoj hetrik zavŕšil gólom do prázdnej bránky. „Bolo to ťažké stretnutie. Domáci hokejisti hrali veľmi dobre. Napokon sme si našli cestu ku gólom, ktoré nám pomohli zvíťaziť," skonštatoval po stretnutí fínsky snajper, ktorý začína v Michalovciach pred najdôležitejšou časťou sezóny ožívať. „Občas sa stane, že sa vám podarí vsietiť tri góly v jednom súboji. Samozrejme, som rád, že to malo cenu v podobe úspechu. Pravdepodobne to bude môj rekord. Fakt to bolo dosť rýchle. Na začiatku sa nám hralo ťažko. Ale opakujem, aj my, aj Spišiaci sme odohrali veľmi dobrý duel," doplnil Keränen.

Aj keď Zemplínčania na Spiši prehrávali od konca druhej tretiny po góle Hamráčka, išli v ústrety vyrovnaniu. Na konci druhej časti ich gól ešte neplatil, tri ďalšie už áno a za svoju snahu si určite tri body zaslúžili. „Myslím si, že od úvodu sme hrali taký kontrolovaný hokej, pri ktorom sme ich nepúšťali do šancí. Hrali sme to viac po rohoch a preto sa zdalo, že sa málo tlačíme do streľby. Podľa môjho názoru sme ale počas celého duelu hru kontrovali a zaslúžene vyhrali,“ zdôraznil po stretnutí útočník michalovskej Dukly Jakub Suja, ktorý pár duelov odohral aj v obrane. V tých posledných už ale figuruje ako útočník. „Vtedy sme mali zranených obrancov, tak som hral v obrane. Teraz nám chýbajú útočníci, hrám teda v útoku. Keď bude treba, pôjdem aj do bránky,“ smeje sa Jakub Suja.

Dvadsať víťazstiev v rade

Extraligový nováčik je pre Michalovčanom zdá sa výborným súperom. Zemplínčania totiž so Spišiakmi neprehrali už 20 ligových duelov v rade! Naposledy sa tak stalo ešte 6. októbra 2017, kedy na Spiši prehrali 5:6 po predĺžení. Mimochodom, bol to vtedy posledný duel trénera Miroslava Ihnačáka na lavičke Zemplínčanov. Po ňom prišiel Miroslav Chudý, ktorý doviedol Duklu k dvom víťazstvám v prvej lige a následne aj k postupu do Extraligy. Víťazná séria Michalovčanov sa začala domácou výhrou 7:5 ôsmeho novembra 2017. Následne vyhrali aj ďalších 19 ligových duelov (spolu 14 základnej časti, z toho šesť extraligových v tejto sezóne a 6 v play-off prvej ligy).

PETER BRENDZA



Uverejnené: 22.02.2022 10:43:08 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.