files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovce: Samospráva znepokojená situáciou na Ukrajine

Mesto Michalovce je znepokojené zo situácie na Ukrajine a verí v skoré a predovšetkým mierové riešenie. Michalovská samospráva to uviedla po rokovaní krízového štábu v piatok na svojom facebooku.

Riešenie utečeneckých vĺn je síce prioritnou úlohou štátu, ale  mesto je pripravené poskytnúť orgánom civilnej obrany  plnú súčinnosť pri riešení pomoci utečencom a splní všetky úlohy z toho plynúce. „V najbližších hodinách a dňoch pripravujeme možnosti predovšetkým na humanitárnu pomoc,“ píše sa v tlačovej správe samosprávy. Krízový štáb mesta, ktorý zasadol dnes v dopoludňajších hodinách navrhuje - zriadiť účet na humanitárnu pomoc pre občanov Ukrajiny, - odporúča MsZ  schváliť zmenu rozpočtu a vyčleniť 10 000 eur pre tento účel, - organizácie zriadené mestom poskytnú súčinnosť orgánom civilnej ochrany pre potreby krízového krátkodobého ubytovania vo vlastných zariadeniach, rovnako aj v prípade poskytnutia nevyhnutného stravovania. „O informácie, týkajúce sa bezpečnosti a informovanosti našich obyvateľov, Slovákov, Michalovčanov, sme požiadali Okresný úrad Michalovce, ktorý riadi okresný krízový štáb aj odbor krízového riadenia. V prípade ich odpovede, ju zverejníme na tejto stránke,“ pokračuje michalovská samospráva.

Košický samosprávny kraj ako subjekt krízového riadenia pre vojnových utečencov má okamžite k dispozícii šesť zariadení s navýšenou kapacitou 404 miest. Ide o ubytovne v Rožňave, vo Viničkách, v Rozhanovciach, v Sobranciach a Spišskej Novej Vsi. V prípade vyššej potreby vie kraj vyčleniť pre účely ubytovania vojnových utečencov ďalších päť zariadení s kapacitou 397. Ide o objekty bývalých školských internátov v Rožňave, Veľkých Kapušanoch, Strážskom a v Michalovciach, v ktorých aktuálne nie sú ubytovaní študenti. Okrem iných aj školu v prírode v Inovci, ktorá sa nachádza v tesnej blízkosti hraníc s Ukrajinou. V piatok 25. februára ubytoval kraj prvých vojnových utečencov v Turistickej ubytovni v Sobranciach, išlo o štyri ženy a osem detí. Župa tiež vytypovala pozemky, na ktorých môžu vzniknúť stanové mestečká. Ide primárne o miesta v blízkosti hraníc s Ukrajinou, teda o lokality nachádzajúce sa neďaleko hraničných priechodov Vyšné Nemecké, Veľké Slemence a Čierna nad Tisou. Pripravení pomôcť sú aj zmluvní autobusoví dopravcovia Košického samosprávneho kraja. Spoločnosti ARRIVA Michalovce a Eurobus vedia vyčleniť vozidlá prímestskej autobusovej dopravy na zabezpečenie prevozu vojnových utečencov z hraničných priechodov, prípadne posilniť autobusové linky v prihraničnej oblasti.



Uverejnené: 25.02.2022 16:03:26 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.