files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Návrat na domáci ľad im nevyšiel podľa predstáv

Po skoro troch týždňoch sa na vlastnom ľade v piatok predstavili hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. Tí nastúpili aj s bronzovým olympionikom Pavlom Regendom, ktorý si pred zápasom prebral od fanúšičky Kryštálový puk za najkrajší gól mesiaca január, s vôľou zdolať v tabuľke posledný Liptovský Mikuláš. A hoci v druhej tretine po dvoch góloch vo vlastnom oslabení zmazali dvojgólové manko, na výhru im to nakoniec nestačilo. Rozhodli samostatné nájazdy, v ktorých boli úspešnejší Liptáci. Tí po výsledku 3:2 dobyli po Poprade a Slovane aj michalovskú arénu.

Michalovčania sa nepredstavili svojim divákom po štyroch dueloch vonku a reprezentačnej pauze ideálne. Prakticky od prvého vhodeného buly zaostávali za svojim súperom, ktorý išiel rázne za stanoveným cieľom. Ten začal napĺňať na konci prvej tretiny dvoma gólmi v priebehu minúty. Domáci síce v druhej tretine dvoma gólmi vo vlastnom oslabení zrovnali stav, na víťazstvo ale nemali a v samostatných nájazdoch vyhrali hostia, ktorí si v piatok vyhrať zaslúžili. „Pre mňa je nepochopiteľné, ako my dokážeme po dobrom zápase odohrať katastrofálny. To sa prvýkrát v tejto sezóne nestalo. Je to u nás dosť častý jav. Od úvodu sme boli slabším mužstvom. Hrali sme bez pohybu, bez nasadenia, bez dohrávania súbojov, blokovania striel, bez nejakého chcenia ísť do brány. Prakticky vo všetkých činnostiach sme neboli v hre,“ hromžil na tlačovej konferencii asistent trénera Juraj Faith. „Aj keď sme strelili dva góly v oslabeniach, celý duel sme išli na tej iste vlne, ako sme začali. Bolo to z našej strany nevýrazné a nedokážem si to vysvetliť. Mužstvo pripravujeme rozbormi, videami, no bez toho, aby hráč išiel na dno svojich síl, to už teraz nejde,“ pokračoval v kritickom tóne Juraj Faith.

Domácich paradoxne dva góly vo vlastnom oslabení nenakopli. „Liptovský Mikuláš ukázal vzostup formy. Po výmene trénera hrajú umný hokej. Vyhrali na Slovane, vyhrali aj u nás. My sme im k tomu pomohli. Neodohrali sme najlepší zápas,“ začal svoje hodnotenie kapitán tímu Vladimír Mihálik. „Nehrali sme tak, aká bola naša predstava. Nedarilo sa nám v nejakej činnosti a prvá tretina, v ktorej sme dvakrát inkasovali, nás stála body. Čo sa týka tých dvoch gólov vo vlastnom oslabení, to celkom nechápem. Nevyužijeme klasickú presilovku, nevyužijeme presilovku o dvoch hráčov, nedáme gól v hre piatich proti piatich, ale skórujeme vo vlastnom oslabení,“ pokračuje michalovský kapitán. „Tie dva góly nás zaskočili. Potom sme sa ale vrátili do zápasu paradoxne pri oslabeniach. Hovorili sme si, že sa nič nedeje. Nakoniec sa nám podarilo vyrovnať, no na víťazstvo to nestačilo,“ nadviazal na Mihálikové slová strelec prvého michalovského gólu Dávid Buc.

Michalovčania tak neodštartovali záver základnej časti ideálne. Získali síce bod, no ten sa im s posledným tímom tabuľky málil. Všetko si musia vynahradiť v zostávajúcich siedmych dueloch, v ktorých ich čaká ešte boj o prvú štvorku. Aktuálne majú na štvrtom mieste na piate Košice náskok siedmych bodov, čo síce nie je komfortné, no dá sa na ňom stavať. „Našou snahou musí byť vyhrať vo všetkých zvyšných zápasoch. Je krátko pred play-off, mali by sme byť na vrchole svojich síl, no zatiaľ to tak nevyzerá. Stále nehrávame kompletní, stále nám niekto vypadne. Aj preto to nie je ideálne“ sype si popol na hlavu michalovský kapitán Vladimír Mihálik a pred nedeľňajším zápasom v Banskej Bystrici varuje. „Banská Bystrice je veľmi ťažkým súperom, hlavne teraz, keď hrá všetky zápasy doma. Jej hráči sú tak ako po ostatné roky nepríjemným súperom a preto sa na to musíme dobre pripraviť a hlavne podať iný výkon, ako tomu bolo v piatok proti Mikulášu.“ 

PETER BRENDZA



Uverejnené: 26.02.2022 12:04:45 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.