files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla s cieľom prvýkrát zdolať trenčiansku

V sezóne 2021/22 sa michalovským športovcom nedarí v súbojoch s tými z Trenčína. V dvoch najsledovanejších najvyšších súťažiach si doteraz zmerali sily päťkrát a zakaždým sa tešili hráči od hradu Matúša Čáka. Futbalisti prehrali s Trenčínom dvakrát v základnej časti Fortuna ligy, hokejisti už trikrát taktiež v základnej časti Tipos Extraligy.

Osud to zariadil tak, že futbalový MFK Zemplín, ako aj hokejová Dukla Ingema budú mať ďalšiu šancu tento týždeň. Najskôr učinia hokejisti štvrtý pokus o pokorenia Trenčína v utorkovom dohrávanom stretnutí 35. kola najvyššej Tipos Extraligy (začiatok o 17.30 hod.). „S Trenčínom sa poznáme dôkladne. Vlani sme s nimi hrali v play-off. V tejto sezóne nám vždy proti ním niečo chýbalo. Všetci veríme, že sa v utorok zomkneme a podáme taký výkon, ktorý nám zabezpečí prvé tohtosezónne víťazstvo na nimi. Poraziť ich prvýkrát v sezóne je pre nás pred utorkom motiváciou navyše,“ poznamenal jeden z najskúsenejších a služobne najstarších michalovských útočníkov Peter Galamboš. Čím si vlastne vysvetľuje, že v doterajšom súboji dvoch Dukiel bola úspešnejšia trenčianska? „Aj v minulej sezóne to boli s nimi ťažké zápasy. Vtedy sme možno mali viac šťastia my, teraz ho mali oni. Nikto nechce štyrikrát prehrať s tým istým súperom, my nie sme výnimkou. Aj preto chceme Trenčín zdolať a takto si zvýšiť pred play-off sebavedomie.“

Cieľom pred play-off ustáliť výkony

Michalovčanom aktuálne patrí v tabuľke štvrté miesto. Naposledy v nedeľu vyhrali na ľade nebezpečnej Banskej Bystrice 4:3, čím si túto priečku upevnili. Aktuálne majú síce na tretiu Nitru stratu jedenásť bodov, no piate Košice na nich strácajú šesť duelov pred koncom základnej časti osem bodov. „Víťazstvo pod Urpínom si ceníme veľmi vysoko. Banská Bystrica predvádzala v poslednom čase na domácom ľade dobré výkony, o čom sme sa v predošlom zápase presvedčili aj my,“ poznamenal Galamboš, podľa ktorého možno hľadať kľúč k úspechu aj v piatkovej prehre 2:3 po nájazdoch s Liptovským Mikulášom. „V šatni sme si povedali, že nemôžeme raz podať výborný výkon a raz slabší. Blízko pred nami je play-off a v prípade, že budeme v takýchto nekonzistentných výsledkoch pokračovať, ďaleko sa nedostaneme. Padlo to nakoniec na úrodnú pôdu,“ pokračuje michalovský stredný útočník. Zemplínčania pôjdu s obdobnými cieľmi aj do ostatných šiestich duelov základnej časti. „Jednoducho sa už nie je na čo šetriť. Musíme ustáliť výkonnosť a hrať zostávajúce zápasy ako by už bolo play-off. Budeme hrať ešte dvakrát s Popradom a dvakrát s Prešovom, čo nás môže na vyraďovaciu časť pripraviť ešte lepšie, pretože to bude už ako malé play-off,“ dodáva na záver Peter Galamboš.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 28.02.2022 20:23:33 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.