files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Marcin myslel, že neskóruje do decembra, Nemec sa pozerá do budúcnosti

Keď druhého októbra zvíťazili futbalisti MFK Zemplín Michalovce doma nad Žilinou 1:0, nik z nich určite nečakal, že ich ďalší víťazný pokrik v šatni na svojom štadióne príde až o viac ako päť mesiacov. Presne päť mesiacov a tri dni trval ich domáci pôst bez výhry. Ukončili ho až v prvom nadstavbovom kole, v sobotu piateho marca, keď zvíťazili nad Trenčínom takisto 1:0.

Michalovčania po troch prehrách na úvodnej jarnej časti nutne potrebovali v sobotňajšom prvom nadstavbovom kole zabodovať a najideálnejšie by to pre nich bolo víťazstvom. To sa síce nerodilo ľahko, no po góle Matúša Marcina aj prišlo, hoci nemuselo. V nadstavenom čase prvého polčasu totiž brankár Kožuchar vychytal z pokutového kopu Ikobu a vyznamenal sa aj v závere druhého polčasu, keď vytlačil tutovku Letenaya. „Po tých troch prehrách sme si určite odfúkli, no teraz musíme pracovať takto aj naďalej, aby tých bodov bolo viac,“ zdôraznil úspešný strelec, ktorého takisto spadol kameň zo srdca. „Chvíľu pred gólom som mal takisto čistú šancu, ktorú som nepremenil. Matúšovi Begalovi som hovoril, že asi neskórujem do decembra, on mi na to odvetil, že teraz to príde. A prišlo,“ smeje sa Matúš Marcin.

Po troch prehrách v jarnej časti nebola v michalovskej šatni ideálna nálada. Zemplínčania chceli ísť do prvej šestky, po zlom štarte ale musia hrať o záchranu. Výsledkové trápenie malo za dôsledok aj zvýšený tlak na trénera Miroslava Nemca, ktorého mužstvo sa s tým ale dokázalo v sobotu vyrovnať. „V zápasoch tejto nadstavbovej časti sa asi kvalita futbalu stratí. Budú viac o bojovnosti. Teraz musím vyzdvihnúť svoje družstvo, či už za prvý, alebo druhý polčas. Výrazne nás podržal brankár Kožuchar. Chalani v predchádzajúcich dueloch ukazovali, že futbal hrať vedia, chýbali nám ale body. Teraz sa nám podarilo získať tri dôležité body,“ skonštatoval na pozápasovej tlačovej konferencii tréner Zemplínčanov Miroslav Nemec, ktorý sa už nechcel obzerať za základnou časťou. „Čo bolo – bolo. Teraz sa už pozeráme len do budúcnosti. Ďalšiu sobotu nás čaká ťažký zápas v Senici, ktorý potrebujeme zvládnuť takisto. Ako som povedal, teraz bude cieľom čím skôr získať taký počet bodov, ktorý nám zabezpečí účasť vo Fortuna lige aj v nasledujúcej sezóne. Ideme od zápasu k zápasu. Nič ľahké nás nečaká, bude to tvrdý boj, všetci ale veríme, že to zvládneme,“ dodal Miroslav Nemec.

Peter Brendza



Uverejnené: 06.03.2022 12:32:13 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.