files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Humenčania v play-off prvýkrát pred divákmi, vo štvrťfinále vyzvú Topoľčany

Po prvýkrát aj pred divákmi priamo na štadióne sa predstavia hokejisti HC 19 Humenné v prvoligovom play-off. Ich súperom vo štvrťfinálovej sérii budú hráči HC Topoľčany, ktorí skončili po základnej časti o jednu priečku horšie, teda na piatom mieste. Štvrťfinálová séria štartuje v utorok a v stredu na Zemplíne.

S prvou štvorkou spokojnosť

Humenčania odštartovali sezónu výborne. Z prvých deviatich duelov vyhrali osem a vyhrievali sa na chvíľu aj na prvom mieste v tabuľke. Výsledky mladého mužstva ale postupne začali padať a dokonca hrozilo, že HC 19 vypadne aj z prvej štvorky. To sa nakoniec po mohutnom finiši nestalo. Humenčania vyhrali z posledných ôsmych duelov šesť a vydobyli si tak štvrté miesto a aj menšiu výhodu pred prvým kolom play-off. „Aj preto sme s našim účinkovaním v play-off spokojní,“ rozhovoril sa pre náš portál asistent trénera Ivan Boržík. „Začali sme výborne, potom ale prišli aj zápasy, ktoré nám nevyšli. Postupom času sa to začalo kryštalizovať na prvú štvorku, či päťku. Zhruba od januára sme vedeli, že naším súperom v play-off budú Topoľčany. Chceli sme získať výhodu domáceho prostredia, čo sa nám aj podarilo, takže sme s tým spokojní a základnú časť hodnotíme kladne,“ pokračuje Boržík.

Vo vzájomných dueloch tri víťazstvá

Vzájomné zápasy štvrťfinálových súperov vyšli lepšie Zemplínčanom, ktorí sa z trojbodového zisku tešili až v troch prípadoch. Vyhrali dokonca oba zápasy na západe Slovenska. Najskôr sa im podarilo zvíťaziť 8:1 u súpera. Potom síce prišla domáca porážka 1:2, no následne aj výhry 5:3 vonku a 9:4 doma. „Ako sa hovorí play-off je iná súťaž. Pozerať sa teda na to, že sme nad nimi trikrát vyhrali nemôžeme. Budú to úplne iné zápasy vyrovnaných súperov, ktoré môžu rozhodovať maličkosti. Všetci veríme, že budú na našej strane,“ zdôrazňuje Boržík, ktorý k štvrťfinálovému súperovi dodáva. „Majú veľmi dobre vyskladané mužstvo. Možno ešte o niečo skúsenejšie ako my. Aj keď sme skončili v základnej časti pred nimi, necítime sa ako favoriti. Očakávam vyrovnanú sériu vo všetkých aspektoch. Pre nás je teraz prioritný cieľ zvládnuť oba domáce zápasy v utorok a v stredu. Keď sa tak stane, budeme mať lepšiu pozíciu. Tú si ale musíme získať na ľade.“  

Program štvrťfinálovej série
1. zápas: HC 19 Humenné - HC Topoľčany (utorok 8. marec o 17.30 hod.).
2. zápas: HC 19 Humenné - HC Topoľčany (streda 9. marec o 17.30 hod.).
3. zápas: HC Topoľčany - HC 19 Humenné (sobota 12. marec o 17.00 hod.).
4. zápas: HC Topoľčany - HC 19 Humenné (nedeľa 13. marec o 17.00 hod.).
Prípadný 5. zápas: HC 19 Humenné - HC Topoľčany (streda 16. marec o 17.30 hod.).
Prípadný šiesty zápas: HC Topoľčany - HC 19 Humenné (piatok 18. marec o 17.00 hod.).
Prípadný siedmy zápas: HC 19 Humenné - HC Topoľčany (nedeľa 20. marec o 17.30 hod.). 

PETER BRENDZA



Uverejnené: 07.03.2022 11:14:45 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.