files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ukrajinský hrdina michalovského Zemplína

V jarnej časti najvyššej futbalovej Fortuna ligy sa jednotkou v bráne najvýchodnejšieho účastníka ligy MFK Zemplín Michalovce stal Andrij Kožuchar. Ukrajinský mládežnícky reprezentant má leví podiel na prvých jarných bodoch Zemplínčanov. Pri výhre 1:0 s Trenčínom najskôr v nadstavenom čase prvého polčasu zlikvidoval pokutový kop Ikobu a v samom závere nepustil do siete gólovú strele Letenaya.

V neľahkej situácii, keď jeho krajina čelí tankom a delám, tak Andrij ukázal už v mladom veku obrovskú dávku profesionalizmu. „Tak ako hovoríte, som profesionál a počas zápasu myslím len na futbal,“ rozhovoril sa rodák z Odesy. Ten na Ukrajine má rodičov. „Behom dňa s nimi telefonujem viackrát, aby som vedel, ako sa majú. Samozrejme, že sa o nich bojím,“ pokračuje stále iba 22-ročný Andrij Kožuchar, ktorý si v minulosti zachytal v reprezentácii svojej krajiny do 21 rokov.

Do sobotňajšieho zápasu sa Zemplínčanom nenastupovalo ľahko. Po troch prehrách v jarnej časti sa dostali do situácie, že jednoducho zabodovať museli, inak by výrazne spadli do boja o záchranu. „Vedeli sme, že je to pre nás dôležitý zápas. Možno aj preto sme boli za stavu 1:0 nervóznejší a pustili sme súperov do šancí. Nemyslím si, že som hrdinom zápasu. Zvíťazili sme ako tím. Penalta bola aj o šťastí. Moment v závere zápasu bol ťažký, pretože som loptu uvidel až neskôr. Nakoniec sme všetci radi, že to dopadlo takto a získali sme dôležité tri body, ktoré verím, že nám pomôžu k záchrane,“ zdôraznil druhý Ukrajinec medzi michalovskými troma žrďami. Tým prvým bol Volodymyr Moroz, v súčasnosti tréner brankárov MFK Zemplín. „Bolo veľmi dobré, že tu je. Výrazne mi v lete, kedy som sem prišiel na skúšku, pomohol v adaptácii v klube, ktorá bola rýchlejšia,“ pokračuje brankár, ktorý za Michalovce nateraz odchytal osem ligových stretnutí. Čisté konto si udržal v sobotu prvýkrát...  

Peter Brendza (foto: peter brendza a róbert andrejov)



Uverejnené: 07.03.2022 21:48:52 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.