files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prestupová bomba! Ambiciózny štvrtoligista ulovil ligového kanoniera

Krátko pred štartom jarnej časti sa vedeniu štvrtoligového OŠK Pavlovce nad Uhom podarilo uloviť hneď dve obrovské posily. Káder účastníka IV. ligy Juh rozšíril bývalý hráč Michaloviec Pavol Ruskovský, ktorý doteraz hrával v treťoligových Sobranciach a ofenzívu vystuží aj bývalý ligový kanonier Ján Novák. Ten naposledy strieľal góly v treťoligovej Kalši.

Pavlovčanom po jesennej časti patrí v tabuľke piate miesto, s deväťbodovým mankom na prvú Čaňu. „Spomenutí hráči by nám mali výrazne pomôcť k naplneniu nášho cieľa, ktorým je postup o súťaž vyššie. Deje sa tak na základe podpory nášho klubu nielen priamo z obecného úradu, ale aj ďalších partnerov, či podporavateľov klubu, ktorí si vedia predstaviť klub aj vo vyššej, ako je štvrtá liga,“ zdôraznil pre náš portál Miroslav Jakuboc, asistent trénera v OŠK.

Ján Novák je v súčasnosti aj asistentom trénera v druholigovom Trebišove. Okrem materského Trebišova hrával v najvyššej slovenskej súťaži aj za Košice, Prešov, či Žilinu. Na Slovensku pôsobil aj v Borčiciach či naposledy v Kalši. Pol roka hrával vo francúzskom Tours. Je aj bývalým slovenským reprezentantom. Dres s dvojkrížom na prsiach si obliekol štyrikrát. Najpamätnejší reprezentačný duel odohral v poľskom Chorzówe, kde pri víťazstve 1:0 znamenajúcom postup na MS 2010 v Južnej Afrike odohral posledných 22 minút.

Pavol Ruskovský je odchovancom michalovského futbalu. Okrem materského klubu hrával aj v Humennom, Lokomotíve Košice, či Trebišove. Zahral si aj za slovenskými hranicami, konkrétnom v českom Zlíne a poľskom GKS Tychy. Naposledy pôsobil v treťoligovom FK Sobrance Sobranecko. Okrem nich dvoch sa Pavlovčania dohodli aj s nádejným brankárom Marekom Truhanom, ktorý naposledy chytal za Lokomotívu Košice.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 09.03.2022 11:10:19 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.