files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

HC 19 Humenné o predĺženie sezóny, v stredu s imperatívom vyhrať

Hokejisti HC 19 Humenné sú na pokraji konca sezóny. V štvrťfinálovej sérii prvej ligy s Topoľčanmi ťahajú za kratší koniec, keď prehrávajú 1:3 na zápasy. V treťom sobotňajšom dueli sa síce po výhre 3:2 po nájazdoch vrátili do série, nedeľňajšia prehra 3:5 ich ale vrátila na zem a dala im jasné ultimátum. Buď v stredajšom domácom stretnutí (začiatok o 17.30 hod.) vyhrajú, alebo sa sezónu pre nich končí!

Humenčania zatiaľ doplácajú na slabé presilovky a neefektívne zakončenie. V každom zo štyroch duelov svojho súpera prestrieľali, no čo z toho, keď v ani jednom meraní síl nedokázali v riadnom hracom čase vyhrať. „Doplácame na tie chyby, s ktorými sme sa borili aj v základnej časti. Dávame málo gólov, sme nedôrazní v predbránkovom priestore a hlavne oproti súperovi nedokážeme využívať presilovky. Topoľčany nám zakaždým odskočia a potom svojim dobrým defenzívnym systémom zabraňujú tomu, aby sme sa vrátili do zápasu. Táto taktika im zatiaľ vychádza a je pre sériu zatiaľ rozhodujúca,“ poznamenal asistent trénera HC 19 Humenné Ivan Boržík.

Kameň úrazu sa ukázal aj v dvojzápase na západe Slovenska, kde predsa len vydolovali aspoň jedno víťazstvo. „Chlapci síce ukázali bojovnosť a charakter, no niečo nám chýbalo. Tretí duel sme mohli rozhodnúť už v riadnom hracom čase. Nakoniec sme vyhrali na nájazdy. Veľká škoda toho druhého zápasu. Začali sme zle, dali sme súperom tri presilovky a dve z nich využili. Dúfali sme v pokračovaní toho, čo bolo deň predtým, zabrzdili nás ale oslabenia. Bolo to tak ako v celej sérii. Síce sme sa vrátili do zápasu, súper ale zakaždým dokázal odskočiť a preto vyhral,“ pokračuje Boržík, podľa ktorého slov ešte nie je v sérii koniec. „Stále sme ešte v hre, stále ešte Topoľčany potrebujú vyhrať jeden zápas. Máme síce nôž na krku, no všetky doterajšie zápasy ukázali, že nie sme horším tímom. Rozhodujú maličkosti, ktoré momentálne rozhodujú v prospech súpera. My sa strašne natrápime na gól, súper ich dáva ľahšie. Verím, že sa to v stredu otočí a prípadné víťazstvo nás nakopne aj do ďalších duelov.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 15.03.2022 09:05:16 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.