files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víkendový cieľ splnený. Klobúk dole pred Stupavou, hovorí tréner Iuventy Beňadik

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce boli v hre počas víkendu dokonca dvakrát a dvakrát si to rozdali s posledným tímom MOL ligy AHT HC Tatran Stupava. Zemplínčanky nenechali nič na náhodu. Najskôr v dohrávanom zápase dvanásteho kola zvíťazili 36:13 a potom v semifinále národného pohára dokonca 47:6.

Zatiaľ, čo Michalovčanky absolvovali cez víkend dva zápasy, Stupava dokonca tri. Okrem tých na Zemplíne ešte aj piatkovú predohrávku 21. kola MOL s Chorzówom, ktorému podľahli 24:30. „Nám sa strašne ťažko hľadali termíny na tento dvojzápas. Tento bol už tretí. Prvýkrát sme mali hrať v decembri, druhýkrát týždeň predtým. Klobúk dole pred týmto družstvom. Absolvovali tri zápasy za tri dni. K tomu prirátajte aj dlhú cestu. Niekto takúto cestu nechce absolvovať ani na jeden zápas,“ poznamenal tréner a športový riaditeľ MŠK Iuventa Jan Beňadik, ktorý zrejme narážal aj na fakt, že pred dvoma týždňami do Michaloviec kvôli situácii na Ukrajine neprišiel Písek. „Tie výsledky vyzerajú hrozivo, boli však ovplyvnené tým, že hrali tri zápasy za tri dni. My sme to zobrali vážne. Máme dva body do tabuľky, postúpili sme do finále pohára, čo bolo taktiež našim cieľom,“ pokračuje Beňadik.

Michalovčanky si tento týždeň neoddýchnu. Čakajú ich totiž ďalšie dva zápasy MOL ligy a o dosť ťažší súperi, ako to bolo cez víkend. V stredu absolvujú dohrávku šestnásteho kola v poľskom Chorzówe a v sobotu v tradičnom čase od 17.30 hod. privítajú Olomouc. „Stále sa musíme pozerať na seba. Mňa stále mrzí, že sme neodohrali zápas s Pískom. Práve v tom čase sme potrebovali odohrať zápas. Teraz nás čakajú vážne zápasy. Je jasne vidieť, že Chorzów sa sústredí na tých silnejších súperov. Potrápila sa s ním Dunajská Streda, aj Most. Očakávam teda, že sa dobre pripravia aj na nás. No a čo sa týka Olomouca, ten budeme riešiť od štvrtka. Teraz sa sústredíme na Chorzów,“ dodal na záver tréner, ktorý by už mohol mať k dispozícii dve z piatich zranených, či chorých hráčok chýbajúcich cez víkend v dvojzápase so Stupavou.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 15.03.2022 13:31:26 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.