files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hladký postup do semifinále iba s jedným inkasovaným gólom

Hokejisti HK Steel Team Trebišov potvrdili vysoké ambície a štvrťfinálovou sériou druhej ligy s Detvou prešli bez problémov. Trochu sa natrápili len v prvom zápase, ktorý vyhrali 2:1, následne už ale dominovali. Druhý duel vyhrali 7:0 a v Detve spečatili postup dokonca po výhre 10:0.

Trebišovčania tak ladným krokom postúpili medzi štyroch najlepších druhej ligy, kde ich čaká Kežmarok. „Ja si myslím, že sme postúpili zaslúžené. Aj v prvom zápase sme hrali dobre, mali sme ale problém so súperovým brankárom, ktorému sme nevedeli dať gól. V druhom sme všetky svoje šance premenili a prakticky po prvej tretine bolo rozhodnuté. Tak isto to bolo aj v sobotu v Detve, kde sme takisto dominovali od začiatku,“ rozhovoril sa tréner HK Steel Team Richard Šechný, ktorého potešilo devätnásť gólov v súperovej sieti a iba jediný inkasovaný gól jeho tím. V piatich zápasoch tak Trebišovčania inkasovali iba dvakrát. „Je to znak našej skúsenej obrany. Hráme zodpovedne všetci, čo sú na ľade, či už vzadu, alebo aj vpredu. Čo prenikne za obranu spoľahlivo vychytajú brankári Halász so Spodniakom. Dôležité je, že zodpovedne hráme aj oslabenia,“ pokračuje tréner trebišovského celku.

Okrem víťazstiev teší aj atmosféra na štadióne. Zdá sa, že trebišovský divák, ktorý hokeju fandil vždy, sa dostáva znova na štadión. „To bolo naším cieľom už pred minulou sezónou, kedy sme si povedali, že chceme vrátiť diváka na tribúnu. Zápasy štvrťfinále ukázali, že sa nám to darí a ja verím, že v sobotu a v nedeľu na zápasy s Kežmarkom bude ľudí ešte viac. Veľa preto robí aj vedenie klubu, ktoré pre divákov pripravilo atraktívnu svetelnú šou,“ podotkol Richard Šechný, ktorého zverenci narazia v semifinále práve na Kežmarok. S ním sa stretli v základnej časti dvakrát. Najskôr tesne pred vynútenou prestávkou vyhrali na ľade Kežmarku 4:1 a potom si s ním poradilo aj po reštarte v štrnástom kole doma 5:2. „Máme o nich viac informácii, ako sme mali o Detve pred štvrťfinále,“ reaguje Šechný a k sérii štartujúcej v sobotu v Trebišove dodáva. „Ich postup cez Partizánske, ktoré začínalo sériu doma, ma neprekvapil. Vedel som, že toto družstvo má svoju silu. Od začiatku sa držali pri nás a pri Rimavskej Sobote. Ukazovali kvalitu, pred koncom prestupového obdobia navyše káder vystužili aj skúsenosťami v podobe bývalých reprezentantov Mareka Urama a brankára Karola Križana. Určite nás ľahká séria nečaká. Dvakrát sme už proti sebe hrali, poznáme sa a ja verím, že keď budeme hrať naďalej svoju hru, pôjdeme ďalej.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 15.03.2022 15:52:42 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.