files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Halás chce ďalšie víťazstvá, Barna zažiť atmosféru plného štadióna

Hokejisti HK Steel Team Trebišov sú už len dva kroky od naplnenia stanoveného cieľa. Víťaz základnej časti druhej ligy skupina Východ, ktorý v sezóne ešte ani raz neprehral, sa dostal už do semifinále play-off, kde ho čaká nebezpečný Kežmarok. S ním si dvakrát v tejto sezóne už poradil, keď vyhral 5:2 na ľade súpera a 4:1 doma, play-off je ale iná súťaž. Cez víkend bude na nohách asi celé hokejové mesto. Prvý duel opäť so svetelnou šou začne v sobotu od 18.00 hod., druhý sa začne v nedeľu o 17.30 hod.

 

Trebišovčania si v prvom kole poradili so štvrtým tímom zo západnej skupiny HC 07 Detva, ktorého zdolali hladko 3:0 na zápasy. Potrápili sa iba v tom prvom. Po výhre 2:1, prišlo domáce víťazstvo 7:0 a deštrukcia súpera na jeho ľade pri výsledku 10:0. „Potrápili sme sa akurát v prvom zápase, kedy sme mali problém s ich brankárom. Chytal fakt výborne. Od druhého zápasu to ale išlo ako po masle a čerešničkou na torte je desať gólov na ľade súpera, a taktiež to, že sme v dvoch zápasoch v rade neinkasovali,“ poznamenal útočník HK Steel Team Martin Barna a na jeho slová nadviazal spoluhráč z útoku Igor Halás, so štyrmi gólmi najlepší strelec Trebišova v play-off. „Bola to pre nás taká povinná jazda. Vedeli sme, že budú hrýzť, dokedy nebudeme mať viacgólový náskok. Tak to bolo v prvom zápase. V tých ďalších sme rýchlo dokázali doskočiť a potom sa nám už hralo ľahšie.“

Súperom oceliarov zo Zemplína v semifinále bude MHK Kežmarok, ktorý si vo štvrťfinále poradil s druhým tímom zo západu Partizánskym. To zdolal 3:1 na zápasy. „Máme chuť na ďalšie víťazstvá,“ reaguje Igor Halás a následne dodáva. „O súperovi vieme určite viac, ako to bolo vo štvrťfinále s Detvou. V oboch zápasoch sme ich zdolali, to ale nemusí nič znamenať. Ja ale verím, že opäť zaberieme naplno a po víkende budeme viesť v sérii 2:0 na zápasy.“ Silu súpera rešpektuje aj ďalší útočník HK Steel Team Martin Barna. „Čaká nás určite ťažší súper, ako bola Detva vo štvrťfinále. Kežmarok má niekoľko skúsených hráčov. Ja sa osobne teším na konfrontáciu s majstrom sveta Marekom Uramom a takisto aj brankárom Križanom, ktorý patril v minulosti k najlepším golmanov v Európe,“ zdôraznil.

Jeden z odchovancov trebišovského hokeja si váži každého diváka a takisto vníma pozornosť obyvateľov mesta z dolného Zemplína. „Určite! Mesto zase začína žiť hokejom, čo začínam pociťovať aj ja. Každý ma oslovuje a pýta sa na zápasy. Atmosféra na zápasoch je parádna. Pamätám si ešte z detstva, že tu chodilo na hokej veľa ľudí a pamätám si aj plný štadión s takmer štyrmi tisíckami ľudí. Taký by som chcel určite zažiť aj ja,“ konštatuje Martin Barna, ktorý sa pred sezónou vrátil do materského klubu po pôsobení vo Fínsku. My len dodajme, že v druhej semifinálovej sérii na seba narazia víťaz základnej časti na Západe MŠK Púchov a druhý tím z Východy HK Rimavská Sobota. Séria hraná taktiež na tri víťazstvá štartuje taktiež v sobotu v Púchove.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 18.03.2022 11:09:54 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.