files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ján Faith bude členom košickej Siene slávy

Bývalý tréner michalovského seniorského hokejového áčka Ján Faith sa v nedeľu dočká vyznamenaj pocty. Pred tretím štvrťfinálovým zápasom play-off Tipos Extraligy, v ktorom Košice privítajú Michalovce, bude uvedený do košickej Siene slávy.

Ján Faith sa narodil 31. marca 1948 a po Jánovi Selvekovi to bol v poradí druhý hráč, ktorý prišiel do Košíc spod Tatier. V oranžovo-čiernych farbách sa mu podarilo odohrať 15 súťažných sezón, v ktorých nastúpil v 544 stretnutiach a dal v nich 178 gólov. V poradí najúspešnejších košických kanonierov v časoch najvyššej československej súťaže mu tak patrí 5.priečka za Vincentom Lukáčom, Bedřichom Brunclíkom, Igorom Libom a Jánom Vodilom. Po skončení hráčskej činnosti v roku 1983 sa doslova vrhol na trénerskú prácu a už o päť rokov, teda v sezóne 1987/88 spolu s Jánom Šterbákom priviedli hokejistov VSŽ Košice k druhému federálnemu titulu majstrov Československa!

Ján Faith počas októbrového zápasu Michalovce  Košice, kedy hádzal slávnostné buly

Po dvoch sezónach v tíme TJ VSŽ Košice Ján Faith pôsobil vo Zvolene a Poprade. Do Košíc sa vrátil v sezóne 1995-1996 (predtým viedol prvýkrát Michalovce), v ktorej s Vladimírom Šanrdrikom získal majstrovský titul. Michalovce prebral aj v sezóne 2010/11, kedy ich doviedol do štvrťfinále prvej ligy. Ján Faith sa ako tréner výraznou mierou podieľal aj na postupe dorastencov do najvyššej Extraligy v sezóne 2015/16. V drese Dukly Michalovce sa v troch etapách objavil aj jeho syn Juraj, ktorý je dnes už druhú sezónu asistentom trénera Tomeka Valtonena v Dukle Ingema. Jej dres oblieka aj jeho vnuk Roman, ktorý je zároveň aj slovenským reprezentantom do dvadsať rokov. 



Uverejnené: 22.03.2022 15:46:20 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.