files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Historické finále odštartujú už túto sobotu

Na víťaznej vlne sa naďalej vezú druholigoví hokejisti HK Steel Team Trebišov. Zemplínčania zvíťazili v základnej časti vo všetkých trinástich dueloch a vo víťaznom ťažení pokračujú aj v play-off, kde pridali ďalších šesť víťazstiev. Vo štvrťfinále zdolali 3:0 na zápasy Detvu, v semifinále Kežmarok rovnakým výsledkom. Dostali sa tak do finále a začínajú písať históriu. Trebišov síce dvakrát druhú ligu vyhral, no ani raz to nebolo cez play-off. Do finále sa tak dostali „oceliari“ po prvýkrát.

A nebola to cesta ľahká. V semifinále ich totiž potrápil Kežmarok, ktorý v dvoch dueloch siahal na víťazstvo. V prvom vzájomnom meraní síl prehral 3:4, v treťom 2:3 po predĺžení, keď Trebišovčania dvakrát vyrovnali a to dokonca vo vlastnom oslabení. „Ľahkú sériu som osobne určite nečakal. Bola ťažká, nakoniec sme to ale zvládli na 3:0. V treťom zápase v Kežmarku sme mali problém s koncovkou. Šancí sme si síce vypracovali viac ako dosť, nevedeli sme ale streliť gól a preto sa rozhodlo až v predĺžení,“ poznamenal na margo série tréner HK Steel Team Richard Šechný.

Tretí semifinálový duel rozhodol Tomáš Stríž, teda hráč, ktorý je v Trebišove od jeho reštartu v druhej lige v roku 2016. Napredovanie tímu sa mu veľmi pozdáva. „Ja som tu už šesť sezón, mám tu rodinu a cítim sa už ako Trebišovčan. Ešte nikdy sa nám takto ďaleko nepodarilo dostať. Verím, že to ešte nie je koniec. Už keď sme vo finále, chceme vyhrať celú ligu“ smelo konštatuje bývalý hráč Michaloviec a Bardejova, ktorý výborne zapadol do útoku k strelcovi Matúšovi Matisovi a centrovi Vladimírovi Kubusovi. „Musím povedať, že séria s Kežmarkom bola ťažká. Potrápili sme sa prvý, aj tretí zápas, sme však radi, že sme potvrdili rolu favorita a pred finále sme ušetrili sily, keďže sme vyhrali v najkratšom možnom čase. Čo sa týka gólovej situácie, chcel by som sa poďakovať Maťovi Marcinkovi, ktorý výborne podržal puk, prihral mi to pred brankára a pre mňa to už bolo buď - alebo. Zvolil som strelu a padlo to tam“ pokračuje Tomáš Stríž. Paradoxom je, že súperom Trebišovčanov bude Rimavská Sobota, s ktorou bojoval o víťazstvo v druhej lige v sezóne 2019/20. „Pôsobil som tam krátko. Prišiel som pred play-off. Čo sa týka samotného súpera, káder má už dlhšie pokope a obmieňa sa tam len málo hráčov. Určite nás nič ľahké nečaká a budú to zaujímavé zápasy.“

Finálová séria štartuje na trebišovskom ľade už túto sobotu od 18.00 hod. V nedeľu sa opäť na tom istom mieste a v tom istom čase začne jej druhý duel a Trebišovčania chcú vykročiť do náročnej série hranej na tri víťazstvá dvoma výhrami. „Cieľ sme si stanovili už pred štartom ligy. Chceme ju celú vyhrať a postúpiť do baráže o prvú ligu. K tomu nám treba zvládnuť už len jeden krok a ten bude asi najťažší,“ zdôrazňuje tréner Richard Šechný, ktorý má Rimavskú Sobotu dobre zmapovanú. „Majú kvalitné mužstvo, ktoré je už dlho pokope. To môže byť za určitých okolností ich výhodou, no my máme takisto svoju kvalitu. Zdolali sme ich dvakrát v základnej časti, teraz sa ale hrá play-off, čo je iná súťaž. Určite nás ľahká séria nečaká,“ dodáva tréner HK Steel Team.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 29.03.2022 21:37:18 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.