files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa v strhujúcom zápase zdolala Most 26:23 a je blízko k prvenstvu v MOL lige

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce zdolali v stredajšej dohrávke pätnásteho kola MOL ligy obhajcu prvenstva DHK Baník Most 26:23 a v tabuľke sa od českého majstra a svojho najväčšieho rivala odpútali na tri body (majú o jeden odohraný zápas menej). Zverenky trénera Jana Beňadika odohrajú v lige ešte dva zápasy. Už túto sobotu druhého apríla o 16.00 hod. ich čaká duel s Porubou a súťaž zakončia v stredu trinásteho apríla, kedy o 16.30 hod. privítajú Kynžvart. Tento duel odvysiela v priamom prenose RTVS Šport. Ešte medzitým absolvujú prvý vrchol sezóny, finále Slovenského pohára, ktoré odohrajú v nedeľu desiateho apríla v Topoľčanoch a ich súper bude Dunajská Streda. 

Chemkostav aréna takýto zápas dlho nevidela! Dohrávka pätnásteho kola MOL ligy, ktorá sa zmenila aj na priamy súboj o prvé miesto v tabuľke mala všetko, čo mala mať. Ešte pred samotným začiatkom si činovníci klubu uctili bývalého prezidenta SZH Pavla Derfényiho, ktorý sa zajtra dožíva významných osemdesiatych narodenín a takisto aj bývalého prezidenta klubu Gabriela Doriča, ktorý bol na čele klubu 15 rokov. Darovali im dresy so symbolickými číslami 80 a 15. Potom to už naplno rozbalili oba tímy. Hneď v úvode sa brankárky na oboch stranách zaskveli zneškodnenými sedmičkami a udali tak smer prvého polčasu. Michalovčanky viedli 1:0, 2:1 a po góle Trúnkovej aj 4:2, postupne sa ale čoraz viac do hry dostával český majster. Ten rýchlo vyrovnal na 4:4 a po góle Bajčiovej zaznamenal tri presné zásahy v rade. Keď Korešová dala v pätnástej minúte na 6:8, zobrala si lavička domáceho tímu oddychový čas. Ten Zemplínčanky okamžite nakopol, pretože po góloch Bajčiovej a Godečovej vyrovnal na 8:8, a po presnej strele aktívnej Rebičovej Iuventa opäť viedla (10:9). Keď Holejová zvýšila na 11:9, brala si oddychový čas aj lavička Mostu. Hneď po ňom Rebičová zvýšila už na 12:9 a po jej ďalšom presnom zásahu bolo v 28. minúte 14:10. Hosťujúca Mikulášková síce znížila, posledné slovo v kvalitnom prvom polčase ale patrilo domácim, konkrétne Godečovej, ktorá upravila na polčasových 15:11.

Aj v druhom polčase sa hral dramatický duel. Michalovčanky neudržali polčasové vedenie. Hneď v úvode síce Rebičová zvýšila na 16:11, český majster mal ale lepší štart do druhého dejstva. Troma gólmi v rade znížili na 16:14. Potom síce Holejová dala na 17:14, Most však následný úsek vyhral 3:1 a lavička Iuventy si v 39. minúte brala ďalší oddychový čas. Ten nepomohol, keďže Češky po ňom dvoma gólmi v rade strhli vedenie na svoju stranu. Iuventa sa ale nevzdávala. Trúnková ju poslala v 42. minúte opäť do vedenia a po presnej strele Bajčiovej na 21:20 si oddychový čas brala aj lavička hosťujúceho tímu. Hneď po ňom sa dostal do vedenia opäť Most. Po strele Andrýskovej viedol desať minút pred koncom 22:21 a michalovský tréner Jan Beňadik reagoval aj tretím oddychovým časom. Po ňom sa jeho zverenky zobudili, trojgólovou šnúrou sa dostali do vedenia 24:22 a to už z rúk nepustili. Dramatický duel nakoniec vyhrali 26:23 a v tabuľke sa tak od svojich prenasledovateliek odpútali na tri body.    

MŠK Iuventa Michalovce - DHK Baník Most 26:23 (15:11) 
Pok. hod.: 7/5 - 4/3. Vylúčené: 4 - 3, ČK: 47. Godečová (Michalovce - za tri vylúčenia). Rozhodovali: Klus a Cipov. Divákov: 850.
MŠK IUVENTA: Almeidová, Jablonská - Dvorščáková, Dmytrenková 1, Popovcová 3, Rebičová 5, Trifunovičová, Trúnková 6, Kohučová, A. Holejová 5, Wolingerová, Bajčiová 4/2, Radovičová, Godečový 2/1, Abildová.
DHK BANÍK: Janssen, Mullnerová - Stříšková 1, Andrýsková 2, Šutranová, Pokorná, Korešová 8/3, Mikulčíková, Cholevová 5, Eksteinová, Smetková 3, Maňáková 1, Kroftová, K. Kostelná 1, Mikulášková 2.  

Jan Beňadik (tréner MŠK Iuventa): „Ďakujem za gratuláciu. Pridávam sa k tomu, čo povedal kolega, že to bol výborný zápas s fantastickou atmosférou. Tešíme sa, že sme to zvládli. Mali sme slabšiu pasáž, po ktorej sme prehrávali 6:8, po oddychovom čase nám ale úsek vyšiel fantasticky. Polčas sme ubránili na jedenásť gólov, čo bolo výborné a v tomto sme chceli pokračovať aj v druhom polčase. Hneď po prestávke sme to ale stratili. Som rád, že sme zvládli kritické chvíľky. V samom závere mala brankárka Almeidová dobré zákroky, ktorými nás podržala. Myslím si, že sme boli trošku lepším tímom.“

Adrián Struzík (tréner DHK Baník): „Gratulujem Michalovciam k víťazstvu. Moje družstvo príkladne bojovalo, bol to podľa mňa dobrý zápas. Dávali sme si pozor na michalovské pivotky, pretože na tomto poste sú silné. Zápas mal výbornú atmosféru, je výborné, že dva takéto tímy môžu spolu v tejto súťaži hrať. Ďakujem svojmu tímu za bojovnosť a kvalitne predvedenú hru.“



Uverejnené: 30.03.2022 20:49:33
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.