files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Koniec bez fanfár, no so vztýčenou hlavou

Sezóna 2021/22 je pre michalovskú Duklu už minulosťou. Zverenci trénera Tomeka Valtonena prehrali šiesty štvrťfinálový zápas play-off Tipos Extraligy na ľade Košíc 1:2 po predĺžení a nezvrátili tak sériu, v ktorej znížili z 0:3 na 2:3. K postupu do semifinále a vyrovnaniu lanského úspechu im teda chýbali dva zápasy a končia v sérii v šiestom zápase na súperom ľade, rovnako ako vlani v semifinále s Popradom, kde takisto prehrali 2:4 na zápasy.

Michalovčanom nevyšiel hlavne vstup do play-off. Prehrali prvé tri zápasy, z toho dvakrát doma a následne už len chytali zajaca za chvost. V sobotu ho v Košiciach aj po góle Pavla Regendu na 1:0 držali, no vedenie neudržali a v predĺžení už boli Košičania lepším tímom. „Určite momentálne prežívame obrovský smútok. Chceli sme to ešte zvrátiť na náš ľad na siedmy zápas, no nepodarilo sa a sme z toho sklamaní. Určite sme na to mali. Škoda toho začiatku série, že sme prehrávali 0:3 na zápasy. Nedarilo sa nám v koncovke, robili sme aj veľa oslabení. Potom sme si to začali strážiť, začali sme dávať aj góly, na postup cez Košice to ale nestačilo,“ poznamenal po prehre v predĺžení kapitán michalovskej Dukly Ingema Vladimír Mihálik, ktorý je hrdý na celý tím. „Rozhodli maličkosti, ktoré zahrali pre Košice. Ja osobne som hrdý na všetkých chlapcov, ako sme to všetci zvládli. Mali sme v sezóne výkyvy, no stále sme sa dokázali vrátiť naspäť. Všetci sme bojovali, tak v základnej časti, ako v play-off. Nie je to iba o tom, čo sa deje na ľade. Vytvorili sme výbornú partiu v kabíne. Určite mužstvo bolo dobré ako celok.“

Michalovčania sa naštartovali vo štvrtom zápase série v Košiciach, kde vyhrali 6:2. Následne prišlo domáce víťazstvo 4:1 a zdalo sa, že sa dostávajú na koňa. V sérii sa k výborným výkonom rozohral hlavne útočník Pavol Regenda. Odchovanec michalovského hokeja sa dvoma gólmi podieľal na výhre 4:1 vo štvrtok a skóre otvoril aj v sobotu v Steel aréne. „Je to obrovská škoda,“ povzdychol si bronzový medailista z olympiády v Pekingu. „Nik z nás si takýto koniec nepredstavoval, každý chcel v poslednom zápase sezóny vyhrať. Rozhodli naše prehry v Michalovciach. Teraz v šiestom zápase sme viedli, no začali sme brániť. Košičania sa chytili, vyrovnali a v predĺžení nám tam urobili kolotoč. Zaslúžene vyhrali a treba im pogratulovať k postupu,“ pokračuje Pavol Regenda.

Rozlúčka Valtonena a zrejme aj Regendu

Odchovanec michalovského hokeja Pavol Regenda má úspešnú sezónu v rámci klubu, kde sa stal druhým najproduktívnejším hráčom. Okrem toho si zahral na všetkých troch doterajších reprezentačných akciách a dostal sa aj na olympiádu do Pekingu, kde získal bronzovú medailu. „Určite je to moja doteraz najlepšia sezóna,“ kontruje Regenda a k tejto téme dodáva. „Ďakujem trénerom a Michalovciam za priestor, ktorý som dostal. To, že som reprezentantom je aj ich zásluha.“ Už aj vrabce na streche michalovského štadióna čvirikajú, že pre Regendu je slovenská extraliga priúzka a v ďalšej sezóne sa posunie ďalej. Rodák z Hažína zatiaľ odpovedať na svoju budúcnosť nechcel. „Všetko je v štádiu riešenia. Momentálne sa k tomu vyjadriť neviem.“ Odpoveď na svoju budúcnosť na druhej strane pozná tréner Tomek Valtonen. Fínsky kouč s poľskými koreňmi po roku a pol v Michalovciach podľa svojich slov končí. „V Michalovciach pokračovať nebudem,“ znela jeho odpoveď na tlačovej konferencii po skončení duelu. 

Tomek Valtonen v Michalovciach končí

PETER BRENDZA



Uverejnené: 03.04.2022 15:02:04 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.