files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trebišovčania na nohách! HK Steel Team jeden krok od titulu v druhej lige

Už iba jedno víťazstvo delí hokejistov HK Steel Team Trebišov od víťazstva v celej druhej lige. Vo finálovej sérii sa Zemplínčania ujali počas víkendu vedenia 2:0, keď HKM Rimavská Sobota zdolali 4:3 a 7:1. Trebišovčania sú tak veľmi blízko, iba jedno víťazstvo, od tretieho titulu druhej ligy v meste. Predtým sa tešili hráči z dolného Zemplína aj v rokoch 1997 a 2000 (prvýkrát by to ale bolo cez play-off, pretože v prvých dvoch prípadoch vyhrali Trebišovčania základnú časť). Mimochodom, HK Steel Team dosiahol cez víkend už svoje devätnáste a dvadsiate (dvadsiate prvé bolo po odstúpení Bardejova anulované) tohtosezónne víťazstvo a stále v lige nenašiel premožiteľa.

Vo finále druhej ligy medzi ambicióznymi „oceliarmi“ a tradičným bojovníkom o špicu v lige HKM Rimavská Sobota sa očakávala vyrovnaná séria a taká aj bola. Hlavne prvý zápas, ktorý videla rekordná návšteva 1700 divákov, bol dlho na vážkach. Nakoniec ale mali viac síl Trebišovčania, ktorí po góle Tomáša Valečka 137 sekúnd pred koncom zvíťazili 4:3. V druhom zápase už na ľade dominovali. Pri výhre 7:1 sa zaskvel štyrmi gólmi najlepší strelec play-off Igor Halás. „Mali sme výborný vstup do série. Po prvej tretine prvého zápasu sme viedli 2:0, potom prišlo ale uspokojenie. Prestali sme korčuľovať, čo súper okamžite využil na vyrovnanie. V tretej tretine sme sa opäť dostali do vedenia, no Rimavská opäť vyrovnala. Ukázala svoju silu, keď využila jedinú presilovku, čo mala. Našťastie, prejavili sa naše skúsenosti a asi aj to, že sme točili všetky útoky. Mali sme v závere viac síl a strhli sme zápas na svoju stranu,“ uviedol na margo sobotňajšieho víťazstva 4:3 tréner HK Steel Team Richard Šechný. Ten v nedeľu čakal o niečo ľahší zápas a taký aj bol. „Začali sme vlažnejšie ako v sobotu. Súper bol aktívnejší. Postupne sme sa ale začali chytať. Rimavská Sobota síce opäť z presilovky vyrovnala na 1:1, zápas sme ale držali v rukách a v prvých dvoch tretinách sme rozhodli o našom víťazstve,“ pokračuje v hodnotení úspešného víkendu Richard Šechný.

V druhom zápase už za rozhodnutého stavu viackrát vzplanuli vášne. Duel vyvrcholil niekoľkými šarvátkami, čo sa trénerovi HK Steel Team vôbec nepáčilo. „Zápas bol v našej réžii a potom prišli zbytočné emócie. Z ich strany prišli provokácie a šarvátky, čo by sa stávať nemalo. Nám sa to s nimi stalo aj u nich, keď sme v základnej časti vyhrali 6:1. Aj vtedy prišlo k viacerým šarvátkam a provokáciám,“ poznamenal tréner HK Steel Team. Ten ale niečo podobné od začiatku tretieho duelu, ktorý sa bude hrať v sobotu na Gemeri neočakáva. „Rozhodne nie! Čakám, že sa náš súper bude chcieť vrátiť do série svojou kvalitou, ktorú rozhodne má. Určite začnú hrať hokej. Uvidíme, čo prinesie priebeh zápasu.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 05.04.2022 18:50:17 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.