files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

"Umlčané svedkyne"

         

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach sa pridáva ku kampani 16 dní aktivizmu, ktorú organizuje v Košiciach ženská mimovládna organizácia Fenestra. V priestoroch krajského riaditeľstva počas dnešného dňa (03.12.2010) prebieha putovná výstava „Umlčané svedkyne“.

 

Táto je  spomienkou na ženy, ktoré boli na Slovensku zavraždené svojimi manželmi a partnermi, pričom týmto závažným trestným činom predchádzalo dlhodobé násilie. K iniciatíve „Umlčané svedkyne“ (Silent Witnesses) sa pridávame, pretože násilie páchané na ženách považujeme za závažný spoločenský  i trestno-právny problém. V mnohých prípadoch takýmto ženám a deťom spoločnosť predtým neposkytla pomoc, podporu a ochranu.  Stali sa mementom jej zlyhania v ochrane  pred zločinmi, ktoré sa odohrávajú v súkromí za zavretými dverami.


 

        

Pridali sme sa ku kampani 16 dní aktivizmu, pretože policajti sa s násilím páchaným na ženách a deťoch často stretávajú pri vyšetrovaní rôznych prípadov. Ich postup musí byť citlivý a zároveň dostatočne razantný, pretože ak polícia nekoná efektívne, je takmer isté, že násilie bude pokračovať a môže sa skončiť tragédiou. V mnohých prípadoch je vyšetrovanie zložité,  pretože medzi obeťou a páchateľom je blízky vzťah. Každý prípad je jedinečný a špecifický a vyžaduje od policajta odbornosť, asertivitu i empatiu. S cieľom predísť páchaniu takýchto násilných trestných činov, polícia spolupracuje s viacerými inštitúciami. 

 

...KONAJME!

Spoločne dokážeme vytvoriť mesto, v ktorom ženy zažívajúce násilie zo strany svojich manželov, alebo partnerov a ich deti nájdu pomoc, podporu a ochranu. Vytvorme mesto, v ktorom nebudeme tolerovať násilie páchané na ženách a ich deťoch. Tolerancia akejkoľvek formy násilia páchaného na ženách v párových vzťahoch a ich deťoch prispieva k tomu, že pre 25 tisíc žien a 26 tisíc detí v Košiciach je domov miestom, v ktorom sa denne obávajú o svoje zdravie a život. Staňme sa prvým mestom na Slovensku, ktoré vyjadrí jasný odmietavý postoj k násiliu páchanému na ženách!



Nie iba Košice

Samozrejme tento problém sa nedotýka iba Košíc, a preto zamyslime sa nad tým aj my ostatní, ako by sme mohli napomôcť k tomu, aby nie len Košice, ale celé Slovensko bolo bezpečnejším miestom. Podajme pomocnú ruku všetkým, ktorí to potrebujú a niekedy nemajú odvahu o pomoc požiadať.

 

     (tlačové vyhlásenie Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach)



Uverejnené: 03.12.2010 12:45:17 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.