files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Rusnákov návrat na známe miesto

Realizačný tím MFK Zemplín Michalovce je kompletný. Hlavný tréner Norbert Hrnčár najskôr uvažoval, že jeho asistentom bude dlhoročný spolupracovník Richard Hoger, osud to ale zmenil. Dočasným asistentom bude Vladimír Rusnák, ktorý tak bude okrem postu športového riaditeľa zastávať v klube aj ďalší.

Rusnák už bol na lavičke pri oboch výhrach nad Zlatými Moravcami a Pohroním (1:0), v závere minulého týždňa prišla definitíva o jeho potvrdení v role asistenta. Mimochodom na tomto poste už Vladimír Rusnák v klube pôsobil pri tréneroch Ladislavovi Molnárovi, Jozefovi Škrlíkovi, Mikulášovi Komanickom, či Františkovi Šturmovi. V sezóne 2009/10 bol dokonca aj hlavným trénerom tímu. Vracia sa teda na známe miesto. 

S Hrnčárom spolužiaci

Norbert Hrnčár nahradil pred troma týždňami na trénerskom poste v Michalovciach Miroslava Nemca. Ihneď po jeho príchode sa hovorilo o tom, že s ním opäť bude spolupracovať aj Richard Hoger, ktorý mu robil asistenta aj na predošlých miestach. „Pán Hoger je dvojička s Norom Hrnčárom už dlhšie. Žiaľ, vyskytli sa u neho náhle zdravotné problémy, kvôli ktorým by túto rolu u nás nemohol vykonávať naplno,“ rozhovoril sa Vladimír Rusnák, podľa ktorého slov bolo v rámci viacero alternatív. „Nakoniec vyhrala tá s mojou osobou. S trénerom Hrnčárom sa dobre poznám, spolu sme si robili trénerskú licenciu, takže sme spolužiaci.“

Zabojujú o siedmu priečku?

Tak ako sa čakalo, nová metla začala zametať dobre. Impulz zmeny trénera v Michalovciach dokonale zapasoval a po výhrach nad Zlatými Moravcami a Pohroním (oba zápasy skončili 1:0) prišlo do tabuľky dôležitých šesť bodov. „Klamal by som, keby som povedal, že nie sme s tým spokojní. Potrebovali sme zabodovať naplno, čo sa nám nakoniec aj podarilo,“ skonštatoval Vladimír Rusnák. Po víkende je už aj jasné, že Michalovčania priamo nezostúpia, keďže majú šesť kôl pred koncom na posledné Pohronie náskok 21 bodov. „Je to lepší pocit, keďže minulý rok sme sa zachránili až v poslednom kole a tomu sme sa teraz chceli vyhnúť. Hrá sa však ešte o osemnásť bodov a všetci v klube veríme, že to v tomto štýle pôjde aj ďalej,“ pokračuje Vladimír Rusnák.

S jedlom rastie chuť. Michalovčania sa po dvoch výhrach chcú pozerať vyššie a možno aj zabojovať o siedmu priečku, na ktorej má momentálne Trenčín na nich dvojbodový náskok. „Samozrejme, že áno, no treba sa pozrieť aj na to, že medzi barážou o Fortuna ligu a o európsky pohár, ktorú by mohla siedma priečka znamenať, je veľmi tenká čiara. Po dvoch prehrách v rade môžeme byť zase tam, kde sme boli predtým. Aj preto musíme v nasledujúcich dueloch získať čo najviac bodov, aby sme sa čím skôr vyhli aj baráži. Potom môžeme pozerať aj vyššie, aj na siedme miesto,“ dodal na záver športový riaditeľ a asistent trénera v MFK Zemplín. 

PETER BRENDZA



Uverejnené: 07.04.2022 10:00:51 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.