files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Marek Mašlonka novým športovým manažérom HK Dukla Ingema

Prvá odpoveď z otázok, ktoré sa vyskytli po skončení sezóny michalovskej Dukly Ingema je zodpovedaná. Novým športovým manažérom v tejto sezóne celkovo piateho tímu najvyššej Extraligy sa stal už bývalý hráč Dukly Ingema Marek Mašlonka. Tridsaťpäťročný rodák z Popradu tak presedláva z hráčskej pozície na manažérsku.

Ponuka prišla už počas sezóny

Post športového manažéra bol po januárovom odchode Fína Elma Aittolu neobsadený. Predtým túto pozíciu rovných desať rokov zastával Peter Tirpák, ktorý skončil vlani v lete. „Ponuka prišla od majiteľa klubu už počas rozbehnutej sezóny. Bola však rozbehnutá sezóna a ja som stále aktívne hrával. Počas sezóny teda prebehol medzi nami prvý kontakt a „upieklo“ sa to až po sezóne,“ poznamenal pre náš portál v tejto sezóne služobne najstarší hráč Dukly. „Počas hráčskej kariéry som si hovoril, že práve manažérsky post by ma určite napĺňal. Nechcel som sa uberať trénerskou dráhou. Vždy som bol skôr taký organizačný typ a viac sa teda hodím na túto pozíciu,“ pokračuje nový športový manažér HK Dukla Ingema Michalovce, s ktorým vám rozsiahlejší rozhovor prinesieme počas víkendu.

Najkrajší zážitok postup do Extraligy

Zo služobne najstaršieho hráča kádra Michaloviec sa tak stáva jeden z čelných predstaviteľov klubu. Mašlonka zažil ako jediný hráč všetky úspechy michalovského klubu v novodobej histórii. Tešil sa z dvoch prvoligových titulov v rokoch 2018 a 2019, v roku 2019 aj z postupu do Extraligy, prvého zápasu v nej, ako aj historického bronzu, ktorý Dukla dosiahla vo vlaňajšej sezóne. „Samozrejme, že tých spomienok bolo viac. Najkrajší zážitok mám z postupu do Extraligy, kedy celé mesto žilo hokejom. Aj bronzová medaila má svoje čaro, no vtedy sa hralo bez divákov, zatiaľ, čo, keď sme postupovali bol plný štadión, ktorý nás hnal dopredu,“ zaspomínal sa na michalovské hráčske zážitky nový športový manažér klubu.

Otázky budú vyriešené v najbližších dňoch

Marek Mašlonka musí ihneď vhupnúť do roboty, keďže práve tieto týždne a mesiace sú v jeho novej práci najdôležitejšie. Verejnosť stále nepozná odpoveď na otázky ohľadom zloženia realizačného tímu a hráčskeho kádra pre nasledujúcu sezónu. Kto teda bude nástupcom Tomeka Valtonena pri kormidle Dukly? „Aktuálne prebiehajú rokovania s potenciálnymi trénermi. Myslím si, že v najbližších dňoch, či týždňoch padne konečné rozhodnutie a potom sa už môžeme pozerať aj na zloženie kádra. Z toho kádra, čo sme tu mali túto sezónu sme oslovili niektorých hráčov, pri ktorých chceme aby ostali aj v nasledujúcej sezóne. Kostru pre tím chceme vytvoriť práve z nich,“ podotkol Marek Mašlonka a nakoniec dodal. “Určite chceme hrať v nasledujúcej sezóne atraktívny a hlavne účelný hokej, aby fanúšikovia chodili opäť radi na zimný štadión. V Michalovciach nechceme podliezať latku, ktorá tu bola v posledných rokoch nastavená. Jedna etapa môjho hokejového života skončila, druhá práve začína. Touto cestou by som sa chcel poďakovať hlavne majiteľovi klubu Marekovi Michajlovi za zverenú dôveru a verím, že nás čaká nová a hlavne úspešná etapa michalovského hokeja.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 08.04.2022 14:11:33 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.