files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Matisov druhý titul na „staré kolená“, Fedorkovo zadosťučinenie

Po štyroch rokoch sa vracia pohár za víťazstvo v druhej hokejovej lige na Zemplín. Po hráčoch MHK Humenné, ktorí sa z výhry v druhej lige tešili v sezóne 2017/18 (mimochodom, prvú ligu vtedy vyhrali takisto Zemplínčania – hráči HK Dukla Ingema Michalovce), sa tentoraz tešia v Trebišove. Vo finále si Trebišovčania poradili s Rimavskou Sobotou, keď titul spečatili v sobotu víťazstvom 5:2 na Gemeri a v sérii triumfom 3:0 na zápasy. Ambiciózny HK Steel Team prešiel celou ligou dokonca bez prehry, keď vyhral všetkých 21 duelov (22 s Bardejovom bol anulovaný).

Pri humenskom titule vtedy boli súčasný tréner Trebišova Richard Šechný, ktorý bol hrajúcim trénerom, obranca Ľubomír Buraľ a ďalší odchovanec humenského hokeja, útočník Ivan Fedorko. „Všetci sa z toho tešíme. Titul sa určite rodil veľmi ťažko. Výsledky hovoria možno niečo iné, no vo viacerých zápasoch sme museli siahnuť až na dno svojich síl a také boli aj zápasy vo finálovej sérii s Rimavskou Sobotu. Keď to porovnávam s titulom z pred štyroch rokov, súťaž určite išla výkonnostne hore,“ poznamenal útočník, ktorý začal sezónu 2021/22 v prvoligovom HC 19 Humenné. Po určitých nezhodách ale v materskom tíme skončil a prijal trebišovskú ponuku. „Je to pre mňa také zadosťučinenie. Niečo sa pre mňa skončilo a niečo začalo. Po konci v Humennom som získal druhú šancu. Chcel som pomôcť Trebišovu vyhrať celú ligu. To sa nám podarilo, ale ako povedal aj tréner Šechný, sezóna pre nás ešte nekončí. Čaká nás ešte baráž o prvú ligu, v ktorej chceme uspieť tiež a vybojovať tak pre Trebišov po deviatich rokoch znova prvú ligu,“ pokračuje Ivan Fedorko.

Jedným z ofenzívnych ťahúňov tímu bol aj útočník Matúš Matis. Dvadsaťosemročný bývalý slovenský mládežnícky reprezentant zaznamenal v devätnástich dueloch 29 bodov, čím sa stal druhým najproduktívnejším hráčom tímu. „A to som chcel minulé leto končiť s hokejom. Nakoniec ma ale presvedčili Igor Halás a takisto aj vedenie klubu, aby som to skúsil v druhej lige. Na „staré kolená“ tak mám titul,“ smeje sa odchovanec košického hokeja, ktorý má rovnako ako Fedorko druhý titul. Prvý slávil v sezóne 2013/14 s vtedy prvoligovým Bardejovom. „Hlavne po tom reštarte súťaže v tomto roku to bolo všetko také rýchle. Vyhrávali sme, darilo sa nám, skrátka všetko zapadlo tak, ako malo. Nakoniec sme súťažou prešli bez prehry, čo je fantastické. Výsledky vo finále možno ukazujú niečo iné, bola to ale ťažká séria. Veľký podiel na našom hladkom finálovom víťazstve má určite aj brankár Tomáš Halász, ktorý chytil práve vo finále parádnu formu,“ pokračuje Matúš Matis.

Trebišovčania tak splnili už dva z troch stanovených cieľov. Najskôr vyhrali základnú časť východ a potom uspeli aj v celej druhej lige. Tretí cieľ, vybojovať miestenku v prvej SHL lige, stojí ešte pred nimi. „Určite ešte nekončíme. Trošku sme v sobotu oslávili a od nedele sa pripravujeme na baráž. Všetci sme v hlavách nastavení už na prvú ligu,“ konštatuje Matúš Matis a Ivan Fedorko dodáva. „Uvidíme, čo nám to prinesie. Brezno asi mesiac oddychovalo, my máme za sebou play-off. Sám som zvedavý, čo to s nami urobí, pretože sme boli navyknutí hrať víkendy a baráž sa už bude hrať typicky play-off po dvoch zápasoch a dvoch dňoch voľna.“ My len dodajme, že baráž o prvú ligu s Breznom štartuje už túto stredu na ľade Trebišova, kde sa na zelený štvrtok odohrá aj druhý duel (začiatky o 18.00 hod.). Následne sa séria cez Veľkonočné sviatky presťahuje do Brezna, kde sa v nedeľu a v pondelok odohrajú tretí a štvrtý duel. Prípadný piaty bude na programe v stredu 20. apríla opäť na trebišovskom štadióne. Prípadný šiesty zápas sa odohrá v piatok 22. apríla v Brezne a keby sa nerozhodlo, na rad by prišiel v nedeľu 24. apríla siedmy duel hraný opäť na Zemplíne.

Prvý Barnov či Bérešov, Hančák s deviatym titulom

V tíme trénera Richarda Šechného, ktorý ako tréner má už svoj štvrtý titul (dva získal v druhej lige, dva ako asistent trénera v Michalovciach v prvej lige), sa zišlo viacero skúsenosti. Spolu s ním sa v Michalovciach tešila štvorica Tomáš Valečko, Ladislav Hopkovič (ten má aj dva titulu v prvej lige s Bardejovom), Daniel Hančák a Igor Halás (v tíme HK Steel Team boli aj Tomáš Banovský a Martin Dolgoš, ktorí ale odohrali minimum zápasov). V Bardejove sa dvakrát z titulu tešil aj Tomáš Stríž, Vladimír Kubus má zase titul z francúzskej druhej ligy, Tomáš Slovák sa tešil zo slovenského titulu v materských Košiciach v sezóne 2008/09, o štyri roky neskôr bol majstrom Česka s Plzňou. S Košicami má dva slovenské tituly aj brankár Tomáš Halász. Rekordérom tímu je Daniel Hančák, ktorý po piatich extraligových a troch prvoligových tituloch získal aj druholigové zlato. Pre viacerých odchovancov v tíme, ako Martin Barna, Dominik Béreš, či syna trénera Šechného Richarda mladšieho, to bol prvý seniorský titul.  

PETER BRENDZA



Uverejnené: 11.04.2022 13:58:40 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.